17-vuotias Topias Laine heitti nuorten olympiakultaa!

Yleisurheilu | 17-vuotias Topias Laine heitti nuorten olympiakultaa! - 17-vuotias Topias Laine voitti olympiakultaa vuoden 2018 Nuorten kesäolympialaisten keihäänheitossa Buenos Airesissa.
Kuva: olympiakomitea.fi

17-vuotias Topias Laine voitti olympiakultaa vuoden 2018 Nuorten kesäolympialaisten keihäänheitossa Buenos Airesissa.

Laine on historian ensimmäinen suomalainen Nuorten kesäolympialaisten kultamitalisti ja kuudes suomalainen mitalisti. Kaikki aiemmat mitalit ovat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010), jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014), ampuja Viivi Kemppi (2018) ja korkeushyppääjä Jessica Kähärä (2018).

– Mä en tiedä mitä sanoa, mä oon niin iloinen!, Laine sanoi olympiakomitean verkkosivuilla.

Laine nousi voittoon tiistai-iltana Suomen aikaa käydyssä keihäänheiton toisessa kilpailussa huikealla ennätystuloksellaan 78,75. Hän oli ensimmäisen kilpailun kolmas tuloksella 74,57. Toisessa kilpailussa Laineelle ei löytynyt vastusta, vaan hän paransi ennätystään yli kaksi metriä ja nousi voittoon yhteistuloksella 153,42. Nuorten olympialaisissa heitetään 700 gramman painoista keihästä.

– Oli jännät paikat kun sain heittää kilpailun ensimmäisenä, niin piti vielä omien suoritusten jälkeen katsoa koko kierros loppuun ennen kuin tulokset varmistui. Hyviä heittoja ne oli, en nyt heti pysty muuta sanomaan, Laine kommentoi.

17-vuotias Laine edustaa Helsingin Kisa-Veikkoja ja häntä valmentavat Yki Laine ja Harri Laiho. Laine opiskelee Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa ja on poikkeuksellisen monipuolinen urheilija. Hän pelasi koripalloa kilpatasolla 15-vuotiaaksi saakka, ja hänen palkintokaapistaan löytyy myös pikajuoksun SM-mitaleita. Vuonna 2017 Laine voitti Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla (EYOF) kultaa keihäänheitossa ja pronssia 4×100 metrin viestissä. Kesällä 2018 Laine nappasi nuorten EM-pronssia ja SM-kultaa keihäänheitossa sekä SM-hopeaa 100 metrin juoksussa.

– Iso kiitos valmentajaisälle, broidille ja perheelle. Ne on aina olleet mun tukena. Ja toiselle valmentajalle Harrille tietysti myös. Varmaan on monia muitakin joita pitää kiittää sitten ajallaan, mutta nämä tulee nyt ensimmäisinä mieleen, Laine kiitteli.

Lähde: olympiakomitea.fi

URHEILU247 ONNITTELEE!

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.