AHL:ssä tehoja takonut Brenden Kichton siirtyy SaiPaan

Jääkiekko | AHL:ssä tehoja takonut Brenden Kichton siirtyy SaiPaan - SaiPa on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 26-vuotiaan kanadalaispuolustaja Brenden Kichtonin kanssa.

SaiPa on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 26-vuotiaan kanadalaispuolustaja Brenden Kichtonin kanssa.

Oikealta laukova Kichton saapuu Lappeenrantaan pelattuaan viime kauden NHL-seura Carolina Hurricanesien organisaatiossa. Miehelle ei kertynyt yhtään NHL-ottelua Carolinassa, mutta AHL:n Charlotte Checkersissa Kichton keräsi tehot 4+20=24.

Kaikkiaan 335 ottelua AHL:ssä pelannut 178-senttinen Kichton on viiden AHL-kauden aikana tehnyt tehot 34+131=165. AHL:ssä Kichton on edustanut Checkersien lisäksi hänet vuoden 2013 varaustilaisuudessa seitsemännellä kierroksella varanneen Winnipeg Jetsin farmiseuroja St. John’s IceCapsia ja Manitoba Moosea.

Ensimmäisen AHL-kauden päätteeksi keväällä 2014 Kichton valittiin AHL:n tulokkaiden tähdistökentälliseen hänen oltuaan puolustajien pistepörssin kuudes sekä eniten syöttöpisteitä (38) kerännyt tulokaspelaaja.

Kichton pelasi juniori-ikäisenä WHL-liigan Spokane Chiefsissa, jossa hän takoi kolmella viimeisellä kaudellaan yhteensä 240 tehopistettä. Kaikkiaan Kichton pelasi WHL:ssä viiden kauden aikana 333 ottelua, joissa syntyivät tehot 67+201=268. Kolmella viimeisellä kaudellaan Kichton voitti sarjan puolustajien piste- ja syöttöpörssin.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa sanoo Kichtonin tuovan erinomaisen lisän SaiPan puolustukseen.

– On hienoa saada tämän tasoinen pelaaja joukkueeseen. Kichtonin vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä ja hän on hyvä tunnistamaan peliä, Tuomenoksa luonnehtii SaiPan verkkosivuilla.

Albertan provinssin Spruce Grovesta kotoisin oleva Kichton saapuu Lappeenrantaan torstaina ja pelaa SaiPassa numerolla 28.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.