Alamäkiluistelija Mirko Lahti varmisti toisen peräkkäisen nuorten maailmanmestaruuden

https://twitter.com/CrashedIce/status/964639566228533250

Alamäkiluistelija Mirko Lahti varmisti nuorten maailmanmestaruuden Ranskan Marseillessa. Maailmanmestaruus on 21-vuotiaalle Lahdelle toinen peräkkäinen.

Nuorten sarjassa alamäkiluistelun maailmanmestaruudesta kisattiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin Lahti kuittasi ensimmäisen nuorten maailmanmestaruutensa.

Lahti on voittanut kaikki kolme nuorten MM-osakilpailua tähän mennessä.

– Se on siinä! 3 kisaa 3 voittoa! Nyt on hyvä jatkaa loppukauteen. Iso hatunnosto porukoille ja kavereille että tuli kattomaan paikan päälle. Hemmetin kova juttu. Nöyrät kiitokset kaikille tukijoukoille ja sponsoreille ketkä mahdollistavat tämän touhun, Lahti kirjoitti Facebook-sivulleen.

Alamäkiluistelukauden viimeinen osakilpailu järjestetään maaliskuussa Edmontonissa. Muista suomalaisista Jesse Saurenilla ja Joni Saarisella on vielä mahdollisuudet yltää nuorten sarjassa toiselle tai kolmannelle sijalle.

Urheilua monipuolisesti koko ikänsä harrastaneen Lahden alamäkiluistelu-ura oli lähellä katketa jo ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Vuonna 2013 hän joutui vakavaan onnettomuuteen supermotollaan.

Viiden murtuneen kylkiluun lisäksi hän kärsi selkärankavammasta sekä sisäisestä verenvuodosta vatsalaukussa, keuhkoissa ja pernassa. Lahti toipui onnettomuudesta hyvin. Onnettomuus sekä useat urheiluvammat, kuten nilkkamurtuma, kuitenkin lykkäsivät Lahden osallistumista alamäkiluistelukilpailuihin kahdella vuodella.

Katso Marseillen osakilpailu suorana lauantaina 17. helmikuuta klo 21:45 alkaen Red Bull TV:ssä.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.