Alppihiihdon miesten maajoukkueelle nimekäs sveitsiläisvalmentaja – ”Näytöt puhuvat puolestaan”

Talviurheilu | Alppihiihdon miesten maajoukkueelle nimekäs sveitsiläisvalmentaja -
Osi Inglin. Kuva: Ski Sport Finland / www.alpineskiteam.fi

Alppihiihdon maajoukkueista vastaava Ski Sport Finland on vahvistanut tulevan kauden päävalmentajanimityksiä. Miesten joukkueen uutena vastuuvalmentajana aloittaa sveitsiläinen Osi Inglin. Sopimus on kaksivuotinen ja ulottuu näin ollen Pekingin 2022 Olympialaisiin asti.

Inglin on pitkän linjan alppihiihtovalmentaja, jonka ansioluettelo hakee vertaistaan. Urallaan Inglin on valmentanut muun muassa Sveitsin miesten ja naisten A-maajoukkueita ja toiminut maan urheilujohtajana. Ennen työskentelyään Pohjois-Amerikassa ja Norjassa Inglin rakensi Sveitsissä joukkueen ja ohjelman, josta maailmancupin aivan terävimpään kärkeen nousivat myöhemmin muun muassa Marco Odermatt, Daniel Yule, Ramon Zenhausern ja Loic Meillard.

Valmennustehtävien lisäksi Inglin on kouluttanut valmentajia ja toiminut avainrooleissa useissa kansainvälisissä alppihiihtokilpailuissa.

– Olemme tietysti innoissamme ja otettuja Osin liittymisestä Suomen joukkueen peräsimeen. Miehen näytöt puhuvat puolestaan ja uskomme että hän voi auttaa meitä rakentamaan suomalaisen alppihiihdon tulevaisuutta ja menestystä. Osin myötä saavutamme toivottavasti monia niitä tavoitteita, joita meillä on valmennuksessa, olosuhteissa ja struktuurissa , kommentoi Alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret alpineskiteam.fi -sivustolla.

Inglinin päätökseen ryhtyä Suomen alppimaajoukkueen päävalmentajaksi painoivat ennen kaikkea mahdollisuus rakentaa tulevaisuutta pienen mutta intohimoisesti tekemiseen suhtautuvan joukkueen ja tiimin kanssa.

– Näen nuoressa joukkueessa potentiaalia ja olen innoissani mahdollisuudesta viedä heitä urallaan eteenpäin, Inglin kommentoi.

Naisten joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa joukkuetta kaksi vuotta johtanut ranskalainen Nicolas Burtin. Maajoukkueiden muut valmentaja- ja urheilijavalinnat vahvistuvat toukokuun aikana. 

Lähde: Ski Sport Finland

Tuoreimmat

Francesco Totti 44 vuotta – katso ”Il Capitanon” uran 10 hienointa maalia!

Francesco Totti täyttää 44 vuotta. AS Roman ja Italian maajoukkueen jalkapallolegenda Francesco Totti lopetti vuonna 1993 alkaneen ammattilaisuransa kauden 2017 päätteeksi. "Il Capitanon" viimeiseksi otteluksi...

Winnipeg-hyökkääjä Joona Luoto lainalle HIFK:hon

NHL-seura Winnipeg Jets lainaa marraskuun loppuun asti hyökkääjä Joona Luodon HIFK:hon. 22- vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella NHL:ssä 16 ottelua.

FC Inter jatkaa Jose Riveiron komennossa

FC Inter on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja José Riveiron kanssa. Myös hänen valmennustiimissään toimivat apuvalmentaja Sergio Almenara ja fysiikkavalmentaja Michel Bellver ovat tehneet jatkosopimukset samalle ajalle.

Kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja Patric Hörnqvist siirtyy Floridaan

33-vuotias ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist jatkaa NHL-uraansa Florida Panthersin riveissä. Lue lisää.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.