Alppihiihdon miesten maajoukkueelle nimekäs sveitsiläisvalmentaja – ”Näytöt puhuvat puolestaan”

Talviurheilu | Alppihiihdon miesten maajoukkueelle nimekäs sveitsiläisvalmentaja -
Osi Inglin. Kuva: Ski Sport Finland / www.alpineskiteam.fi

Alppihiihdon maajoukkueista vastaava Ski Sport Finland on vahvistanut tulevan kauden päävalmentajanimityksiä. Miesten joukkueen uutena vastuuvalmentajana aloittaa sveitsiläinen Osi Inglin. Sopimus on kaksivuotinen ja ulottuu näin ollen Pekingin 2022 Olympialaisiin asti.

Inglin on pitkän linjan alppihiihtovalmentaja, jonka ansioluettelo hakee vertaistaan. Urallaan Inglin on valmentanut muun muassa Sveitsin miesten ja naisten A-maajoukkueita ja toiminut maan urheilujohtajana. Ennen työskentelyään Pohjois-Amerikassa ja Norjassa Inglin rakensi Sveitsissä joukkueen ja ohjelman, josta maailmancupin aivan terävimpään kärkeen nousivat myöhemmin muun muassa Marco Odermatt, Daniel Yule, Ramon Zenhausern ja Loic Meillard.

Valmennustehtävien lisäksi Inglin on kouluttanut valmentajia ja toiminut avainrooleissa useissa kansainvälisissä alppihiihtokilpailuissa.

– Olemme tietysti innoissamme ja otettuja Osin liittymisestä Suomen joukkueen peräsimeen. Miehen näytöt puhuvat puolestaan ja uskomme että hän voi auttaa meitä rakentamaan suomalaisen alppihiihdon tulevaisuutta ja menestystä. Osin myötä saavutamme toivottavasti monia niitä tavoitteita, joita meillä on valmennuksessa, olosuhteissa ja struktuurissa , kommentoi Alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret alpineskiteam.fi -sivustolla.

Inglinin päätökseen ryhtyä Suomen alppimaajoukkueen päävalmentajaksi painoivat ennen kaikkea mahdollisuus rakentaa tulevaisuutta pienen mutta intohimoisesti tekemiseen suhtautuvan joukkueen ja tiimin kanssa.

– Näen nuoressa joukkueessa potentiaalia ja olen innoissani mahdollisuudesta viedä heitä urallaan eteenpäin, Inglin kommentoi.

Naisten joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa joukkuetta kaksi vuotta johtanut ranskalainen Nicolas Burtin. Maajoukkueiden muut valmentaja- ja urheilijavalinnat vahvistuvat toukokuun aikana. 

Lähde: Ski Sport Finland

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.