Alppihiihdon miesten maajoukkueelle nimekäs sveitsiläisvalmentaja – ”Näytöt puhuvat puolestaan”

Talviurheilu | Alppihiihdon miesten maajoukkueelle nimekäs sveitsiläisvalmentaja -
Osi Inglin. Kuva: Ski Sport Finland / www.alpineskiteam.fi

Alppihiihdon maajoukkueista vastaava Ski Sport Finland on vahvistanut tulevan kauden päävalmentajanimityksiä. Miesten joukkueen uutena vastuuvalmentajana aloittaa sveitsiläinen Osi Inglin. Sopimus on kaksivuotinen ja ulottuu näin ollen Pekingin 2022 Olympialaisiin asti.

Inglin on pitkän linjan alppihiihtovalmentaja, jonka ansioluettelo hakee vertaistaan. Urallaan Inglin on valmentanut muun muassa Sveitsin miesten ja naisten A-maajoukkueita ja toiminut maan urheilujohtajana. Ennen työskentelyään Pohjois-Amerikassa ja Norjassa Inglin rakensi Sveitsissä joukkueen ja ohjelman, josta maailmancupin aivan terävimpään kärkeen nousivat myöhemmin muun muassa Marco Odermatt, Daniel Yule, Ramon Zenhausern ja Loic Meillard.

Valmennustehtävien lisäksi Inglin on kouluttanut valmentajia ja toiminut avainrooleissa useissa kansainvälisissä alppihiihtokilpailuissa.

– Olemme tietysti innoissamme ja otettuja Osin liittymisestä Suomen joukkueen peräsimeen. Miehen näytöt puhuvat puolestaan ja uskomme että hän voi auttaa meitä rakentamaan suomalaisen alppihiihdon tulevaisuutta ja menestystä. Osin myötä saavutamme toivottavasti monia niitä tavoitteita, joita meillä on valmennuksessa, olosuhteissa ja struktuurissa , kommentoi Alppihiihdon urheilujohtaja Tommi Viirret alpineskiteam.fi -sivustolla.

Inglinin päätökseen ryhtyä Suomen alppimaajoukkueen päävalmentajaksi painoivat ennen kaikkea mahdollisuus rakentaa tulevaisuutta pienen mutta intohimoisesti tekemiseen suhtautuvan joukkueen ja tiimin kanssa.

– Näen nuoressa joukkueessa potentiaalia ja olen innoissani mahdollisuudesta viedä heitä urallaan eteenpäin, Inglin kommentoi.

Naisten joukkueen vastuuvalmentajana jatkaa joukkuetta kaksi vuotta johtanut ranskalainen Nicolas Burtin. Maajoukkueiden muut valmentaja- ja urheilijavalinnat vahvistuvat toukokuun aikana. 

Lähde: Ski Sport Finland

Tuoreimmat

Ykkönen: Gnistanille ja MuSa:lle liigakokemusta

Lähes kaksi vuotta loukkaantumisen takia pelaamatta ollut Masar Ömer siirtyy Ykkösen nousijajoukkue Gnistaniin ja 39 liigaottelua pelannut Fareed Sadat Musan Salamaan.

Veikkausliigan avauskierroksella tehtiin yhteensä 21 maalia

Veikkausliigan ensimmäisen ottelukierroksen kuudessa pelissä tehtiin yhteensä 21 maalia, eli ottelukohtainen maalikeskiarvo oli 3,5 osumaa.

Video: Teemu Selänne teki spagaatin suorassa TV-lähetyksessä

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne teki vuonna 2018 Pyeongchangin talviolympialaisissa erikoisen tempun suorassa Eurosportin TV-lähetyksessä, kun hän hävisi aiemmin asetetun vedon.

Kärpiltä huippuhankinta – Libor Sulak siirtyy Ouluun

Oulun Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.