Alppihiihtäjä Marcus Sandell lopettaa uransa

Muut lajit | Alppihiihtäjä Marcus Sandell lopettaa uransa - Suomen alppihiihdon ykkösnimi Marcus Sandell on päättänyt lopettaa uransa. 30-vuotias Sandell kertoo lopettamispäätöksestä Instagram-tilillään.

Suomen alppihiihdon ykkösnimi Marcus Sandell on päättänyt lopettaa uransa. 30-vuotias Sandell kertoo lopettamispäätöksestä Instagram-tilillään.

Sandell edusti Suomea kahdesti olympialaisissa ja viisi kertaa MM-kisoissa. Loukkaantumisista urallaan kärsinyt Sandell kertoo saavuttaneensa asioita, jotka tuntuivat lapsuuden unelmissa epätodellisilta.

– Pääsin kisaamaan legendaarisella maailmancupin kiertueella. Kisasin lapsuuden esikuviani vastaan. Kävin kovia kamppailuja tiukkoja kisaajia vastaan. Sain paljon ystäviä matkan varrella, Sandell kertoo.

Sandellin uran paras sijoitus maailmancupissa oli Garmisch-Partenkirchenin suurpujottelun neljäs sija vuonna 2013. Sandell laski maailmancupin kilpailuissa yhteensä 16 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Keväällä 2007 hän voitti hopeaa nuorten MM-kisojen suurpujottelussa.

Sandellin ura oli lähellä päättyä vuonna 2009 Itävallan Pitztalissa sattuneessa tapaturmassa, jossa hän menetti laskunsa hallinnan ja ajautui kivikkoon. Helikopterilla sairaalaan kiidätetyltä Sandellilta poistettiin leikkauksessa toinen munuainen ja häneltä murtui useita luita.

– Harjoittelin kovaa päästäkseni seitsemän parhaan joukkoon suurpujottelussa. Asetin tavoitteeni korkealle. Valitettavasti loukkaannuin pahasti vuonna 2009. Olen ollut onnekas, että olen pystynyt kisaamaan sen onnettomuuden jälkeen, Sandell sanoo Instagram-päivityksessään.

– Pidän paluuta takaisin suurimpana saavutuksenani. Kaikki saavutuksen sen jälkeen ovat olleet erittäin erityisiä minulle. En voi kiittää tarpeeksi niitä, jotka ovat minua auttaneet ja tukeneet matkan varrella. Tiedätte, ketä olette. Te teitte tämän mahdolliseksi. Odotan innolla elämän seuraavia haasteita.

Tsemppiä tuleviin haasteisiin Mare!

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.