Arto Tolsa – Yksi yhdestätoista

Jalkapallo | Arto Tolsa - Yksi yhdestätoista - Yhdestä Suomen kautta aikojen parhaasta jalkapalloilijasta Arto Tolsasta on ilmestynyt elämäkertakirja nimeltä Arto Tolsa - Yksi yhdestätoista.

Yhdestä Suomen kautta aikojen parhaasta jalkapalloilijasta Arto Tolsasta on ilmestynyt elämäkertakirja nimeltä Arto Tolsa – Yksi yhdestätoista. Kirja purkaa läpi pitkän pelaajauran tehneen ja peräti 10 vuotta Belgian pääsarjassa ammattilaisena pelanneen Tolsan uran. Arton elämä päättyi traagisesti vain 43-vuotiaana.

Kimmo Muttilainen on haastatellut kirjaa varten runsasta 100 aikalaista, jotka tunsivat Arton. Lisäksi kirjailija on tehnyt perusteellista työtä lehtiarkistossa, josta on löytynyt kirjaa varten monia herkkupätkiä Tolsan uran varrelta.

Paitsi että kirja kertoo Arto Tolsan elämän tarinan, kertoo se myös Suomen A-maajoukkueen ja KTP:n historiaa 1960-luvulta 1980-luvun alkuvuosiin. Kirja on tehty kunnianosoituksena takavuosien pelaajasuuruudelle, joka ei koskaan peliuransa eikä elämänsä aikana saanut ansaitsemaansa arvostusta. Se ei kuitenkaan poissulje sitä, että kirja on tehty äärimmäisen rehellisesti.

Kotkassa syntynyt, kasvanut ja siellä jalkapallo-oppinsa saanut pelaaja ennätti tehdä yli 100 SM-maalia ennen kuin 24-vuotiaana sai ammattilaissopimuksen Belgian pääsarjassa pelanneesta Beerschotista.

Keskushyökkääjänä uransa aloittanut Arto onnistui vaikeuksien kautta lunastamaan itselleen pelipaikan belgialaisjoukkueesta tehden lopulta peräti 10-vuotisen ammattilaisuran, jonka aikana voitti kaksi Belgian Cupin mestaruutta.

Kirja on saatavilla VK-Kustannus Oy:n verkkokaupan lisäksi sitä Adlibriksen, Cdonin, Prisman ja Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupoista. Yksi helppo tapa tilata kirja itsellesi on ottaa yhteyttä yksityisviestitse Arto Tolsa -kirja Facebook-sivuston kautta. Ilmoittamalla nimen, kotiosoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Kirjan noudosta tulee tekstiviesti ja lasku tulee sähköpostitse. Hinta on 29,90 plus tarvittaessa postikulut 6,90.

Jalkapallo | Arto Tolsa - Yksi yhdestätoista - Yhdestä Suomen kautta aikojen parhaasta jalkapalloilijasta Arto Tolsasta on ilmestynyt elämäkertakirja nimeltä Arto Tolsa - Yksi yhdestätoista.

Arto Tolsa

■ Syntynyt 9. elokuuta 1945 Kotkassa.

■ Kuollut 30. maaliskuuta 1989 Kotkassa 43-vuotiaana.

■ Jalkapalloilija, pelipaikka keskushyökkääjä, keskikenttä ja libero

■ Vuoden pelaaja Suomessa 1971, 1974 ja 1977

■ Suomensarjan maalikuninkuus 1962

■ SM-sarjan maalikuninkuus 1964

■ Valinta Suomen jalkapallon Hall of Fameen 1993

■ Suomen Cupin voitto 1967, 1980

■ Suomen Cupin hopea 1966, 1968

■ SM-pronssi 1964

■ SM-sarjassa 201 ottelua / 125 maalia.

■ Maajoukkueessa 77 ottelua / 9 maalia.

■ Belgian 1. divisioonassa 199 ottelua / 14 maalia.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.