Tästä pääset katsomaan Diego Maradonan uran hienoimpia hetkiä

Jalkapallo | Tästä pääset katsomaan Diego Maradonan uran hienoimpia hetkiä - Yksi kaikkien aikojen parhaimmista jalkapalloilijoista, Diego Maradona, kuoli keskiviikkona sydänkohtaukseen 60-vuotiaana.

Yksi kaikkien aikojen parhaimmista jalkapalloilijoista, Diego Maradona, kuoli keskiviikkona sydänkohtaukseen 60-vuotiaana.

Pysyvän jäljen maailmaan jättänyt argentiinalainen pallotaituri pelasi uransa aikana Argentinos Juniorsissa, Newell’s Old Boysissa, Boca Juniorsissa, Barcelonassa, Napolissa ja Sevillassa. Argentiinan A-maajoukkueessa hänelle kertyi 90 ottelua, joissa syntyi 34 maalia.

Maradonan peliuran suurimpana saavutuksena voidaan pitää vuonna 1986 Argentiinan paidassa voitettua maailmanmestaruutta. Vuoden 1986 kisoissa syntyi myös kaksi Maradonan uran tunnetuinta maalia puolivälieräottelussa Englantia vastaan. Ensimmäinen maali oli jalkapallohistorian puhutuin ”Jumalan käsi”, jossa Maradona teki kädellään maalin. Toinen maali oli niin hieno, että se valittiin vuosisadan hienoimmaksi maaliksi.

Maradona muistetaan ennen kaikkea upeana jalkapalloilijana, mutta hänellä riitti haasteita kentän ulkopuolella mm. kokaiinin käytön ja dopingkäryjen takia. Diego työskenteli aktiiviuransa jälkeen myös valmentajana, ja hänen isoimpana pestinä voidaan pitää Argentiinan maajoukkueen luotsaamista. Maradona toimi Argentiinan valmentajana kaksi vuotta ja pesti päättyi vuoden 2010 MM-kisojen jälkeen, joissa Argentiina hävisi Saksalle puolivälierissä.

Argentiinan maajoukkupestin jälkeen Maradona valmensi vielä seurajoukkueita Arabiemiraateissa, Meksikossa ja myös kotimaassaan. Maradonan viimeiseksi valmennuspestiksi jäi lyhyt kahden ja puolen kuukauden pätkä Argentiinan pääsarjaseura Gimnasia de La Platassa.

Alla olevilta videoilta pääset katsomaan hienoja ja unohtumattomia hetkiä Maradonan uralta. Jos et ole vielä nähnyt, niin kannattaa laittaa katseluun Asif Kapadian ohjaama ja vuonna 2019 julkaistu dokumenttielokuva Maradonan elämästä. Dokumentti kertaa futislegendan uran nousut ja laskut. Maradona-dokkari löytyy mm. Yle Areenasta.

Hasta siempre, Diego.

Maradonan 10 hienointa maalia

Maradonan unohtumattoman upea alkulämmittely ennen UEFA-cupin välierää

Argentiinan juhlaottelu vuodelta 2005, jossa Maradona ja Messi pelasivat yhdessä

Maradonan ”Jumalan käsi” -maali Englantia vastaan

Lisää Maradonan näyttäviä suorituksia

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.