F1-sarjan lähetysoikeudet Viasatille

Moottoriurheilu | F1-sarjan lähetysoikeudet Viasatille - Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on hankkinut Formula 1 -oikeudet yksinoikeudella Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vuosiksi 2022-2024. Tämä on ensimmäinen kerta kun Formula 1 -kisat nähdään Viaplay-palvelussa myös Suomessa, mihin Kimi Räikkösen ja muiden kotimaisten formulatähtien myötä on vakiintunut laaja ja vannoutunut yleisö. Viaplayssa tullaan näkemään kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset.
  • Viaplaysta Formula 1 -kisojen uusi koti Suomessa ja Islannissa. Oikeudet jatkuvat NENT Groupilla myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. 
  • Kolme kautta kattava yksinoikeussopimus sisältää kaikki harjoitukset, aika-ajot sekä kilpailut maailman suosituimmasta moottoriurheilusarjasta.

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Pohjoismaiden johtava suoratoistopalvelu, on hankkinut Formula 1 -oikeudet yksinoikeudella Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin vuosiksi 2022-2024. Tämä on ensimmäinen kerta kun Formula 1 -kisat nähdään Viaplay-palvelussa myös Suomessa, mihin Kimi Räikkösen ja muiden kotimaisten formulatähtien myötä on vakiintunut laaja ja vannoutunut yleisö. Viaplayssa tullaan näkemään kaikki F1 -harjoitukset, aika-ajot sekä varsinaiset kisalähetykset.

Suomi on maailman menestynein Formula 1 -kansa väestön lukumäärään suhteutettuna. Suomalaisia Formula 1 -maailmanmestareita on peräti neljä; Kimi Räikkönen (2007), Mika Häkkinen (1998 ja 1999), Keke Rosberg (1982) sekä Keke Rosbergin poika Nico Rosberg (2016), jolla on sekä Suomen että Saksan kansalaisuudet. Kisavoittoihin ovat 2000-luvulla ajaneet suomalaisista myös Heikki Kovalainen sekä Mercedes-tallissa ajava Valtteri Bottas.

Formula 1 -kisat nauttivat suunnatonta suosiota Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa. Tulevalla kaudella mukana on myös tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen sekä tietysti supertähdet kuten Sebastian Vettel, Max Verstappen ja kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

NENT Groupin Formula 1 -lähetykset tulevat sisältämään harjoitusten, aika-ajojen ja kisojen lisäksi kattavat studiolähetykset. Kisalähetykset nähdään sekä Viaplay-palvelussa että Viasatin urheilukanavilla.

NENT Groupin moottoriurheiluoikeuksiin kuuluvat Formula 1:n lisäksi myös IndyCar, NASCAR ja speedway.

Anders Jensen, NENT Group President & CEO: “Tämä on ensimmäinen kerta kun Formula 1 -kisat nähdään samassa palvelussa kaikissa Pohjoismaissa. Sopimus vahvistaa jälleen kerran NENT Groupin asemaa Pohjoismaiden johtavana suoratoistopalveluiden tarjoajana. Yhtiömme on lyhyen ajan sisällä varmistanut mediaoikeudet Formula 1:n lisäksi Valioliigaan, FIS:n talviurheilulajeihin, jääkiekon MM-kisoihin, Bundesliigaan sekä useisiin muihin lajeihin. Formula 1 -tuotteemme  tulee tarjoamaan korkeaoktaanista jännitystä kaikille urheilufaneille sekä nostamaan Viaplayn paalupaikalle ensiluokkaisten urheilutapahtumien kotina.”

Ville Klinga, NENT Group Finland, Executive Producer, Sport: ”Formula 1 on suomalaisille rakas laji, jossa meillä on pitkät ja vahvat perinteet. Sekä nykyiset suomalaiset huippukuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas, että heidän edeltäjänsä kuten Keke Rosberg ja Mika Häkkinen, ovat vanginneet suomalaiset TV-katsojat tiiviisti vastaanottimen ääreen. Olemme äärimmäisen iloisia, että saamme jatkossa välittää katsojille jännittävät Formula-1 tapahtumat radalla ja radan ulkopuolella suomalaisesta näkökulmasta. Suunnittelutyömme alkaa välittömästi, ja lupaamme painaa kaasu pohjassa, kuten muissakin tuotannoissamme.”

Tuoreimmat

Lue myös nämä