Jalkapallomatkailun ABC

1380429_10152482617767513_1104280472809935649_n

Oletko ikinä miettinyt lähteväsi katsomaan futista ulkomaille, mutta koet sen jollain tavalla hankalaksi? Urheilu247 auttaa!

Moni suomalainen jalkapalloentusiasti tyytyy katsomaan suosikkijoukkuettaan vain telkkarin tai nettisovelluksen välityksellä. Maajoukkueen vieraspeliin tai vaikka oman ulkomaisen suosikkiseuran matsiin lähteminen tuntuu kaukaiselta haaveelta. Lippujen, lentojen ja hotellin hankkiminen vaikuttaa kalliilta ja vaivalloiselta suoritukselta. Kohteessa liikkuminen ilman paikallista kielitaitoa kenties jännittää.

Itse asiassa futisreissuun lähteminen ei ole ollenkaan niin kallista tai hankalaa. Järkevä budjetoija vertailee hintoja ja hyödyntää tarjouksia. Matkan kasaaminen on helppoa ja nopeaa internetin avulla.

Urheilu247:n toimitus mietti vuosia sitten täysin samoja haasteita kuin moni muukin suomalainen. Lopulta otimme härkää sarvista ja päätimme lähteä Pariisiin katsomaan PSG:n ottelua. Pienten selvittelyjen jälkeen saimme helposti varattua lennot ja hotellin hyvältä sijainnilta. PSG:n nettisivuilta selvisi, että liput ostetaan joko Virgin Megastoresta, seuran omasta fanimyymälästä tai joukkueen kotisivuilta.

Parc Des Princes -stadionille siirtyminen oli vaivatonta ja koko matkapaketista tuli tarjouksia hyödyntäen edullinen.

598812_10151156188102513_1224962237_n

On täysin absurdia luulla, että liikkuminen vieraassa kaupungissa olisi jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa. Yleensä taksit ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa ja liikkuminen julkisillakin on helppoa. Google maps toimii kaikkialla mainiosti. Toimitus on käynyt katsomassa futista ympäri Eurooppaa, eikä missään ole ollut vaikeuksia päästä otteluihin.

Pääasiallisesti Englannin Valioliigaan on hankalampaa ja kalliimpaa ostaa lippuja kuin La Ligan tai Serie A:n otteluihin, mutta niitä on mahdollista hankkia, jos on hyvissä ajoin liikkeellä. Joukkueiden nettisivuilla on infoa, milloin liput tulee myyntiin ja minkä kategorian peli on kyseessä. Isoimpia joukkueita vastaan pelattavat ottelut ovat kalliimpia ja halutumpia, joten niiden kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Liput tulevat myyntiin ensin jäsenille ja mikäli lippuja jää jäljelle, ne tulevat yleiseen myyntiin. Esimerkiksi Crystal Palacen otteluun halusimme varmistaa, että saamme liput, joten ostimme seuran jäsenyyden. Jäsenyys maksoi 15 puntaa ja yksi jäsen sai ostettua neljä lippua. Ottelulippu maksoi 34.50 puntaa. Tarjolla olisi ollut halvempiakin lippuja, mutta niissä olisi saattanut olla näköesteitä, joten viisi puntaa kalliimman lipun osti ihan mielellään. Yhteensä neljälle hengelle lippu Crystal Palace – Leicester –otteluun maksoi 44 euroa/henkilö (sisältäen osan jäsenyydestä).

Nyt autammekin teitä kaikkia madaltamaan kynnystä, jotka ette ole vielä uskaltaneet lähteä ulkomaille katsomaan jalkapalloa.

Ennen matkaa:

Kun olet päättänyt kaupungin mihin haluat lähteä katsomaan futista, on aika varata:

  • liput otteluun
  • majoitus
  • lennot

Seurojen nettisivut ovat ensisijainen paikka, mistä liput kannattaa hankkia. Tapauskohtaisesti sinut ohjataan ulkomaisiin lippupalveluihin. Suosittelemme Googlen kääntäjää, mikäli kielimuuri aiheuttaa ongelmia.

Viagogo.com myy lippuja jo paljon aikaisemmin kuin seurojen sivut, mutta siellä hinnat ovat moninkertaiset.  Emme suosittele edellämainittua sivustoa muuten kuin pakottavassa tilanteessa. Barcelona-Real Madrid tyyppiset ottelut myydään saman tien loppuun ja silloin Viagogo saattaa olla ainoa mahdollisuus lipun saamiseksi.

Momondosta saa halvalla lentoja sekä hotelleja. Kun matkakärpänen puraisee ja ravaat Momondon sivuilla jatkuvasti, muista laittaa nettiselaimestasi incognito-asetus päälle. Muuten lentojen ja majoitusten hinnat saattavat nousta aktiivisuutesi takia.

Lentojen hinnat Euroopan suurimpiin kaupunkeihin ovat yleensä noin 150 – 250€ per henkilö. Hyviä tarjouksia voi myös kyttäillä Lentodiilien sivuilta!

Mikäli reissuun lähtee useampi henkilö, silloin majoitusratkaisuksi suosittelemme Airbnb:tä. Toimitus on käyttänyt Airbnb:tä Torinossa, Lissabonissa, Lontoossa ja Splitissä. Airbnb on kyseisissä kaupungeissa tullut muutaman päivän reissulla muutaman satasen halvemmaksi kuin hotelli.

Majoitus kannattaa hankkia niin läheltä keskustaa kuin mahdollista. Ei ole järkeä tuhlata aikaa istumalla julkisissa, kun haluaa lähteä majoituspaikoilta ihmisten ilmoille.

12063364_10153155157432513_9025584743874202405_n

Kun lennot, liput ja majoitus on hankittu:

Reitin selvittäminen kohdekaupungin lentokentältä majoituspaikoille on yleensä helppoa. Kaikilla lentokentillä on useimmiten osaavaa info-henkilökuntaa, joka auttaa kokemattomimmankin matkailijan perille. Googlesta voit katsoa julkisten kulkuneuvojen reitit. Useimmiten kentältä pääsee bussilla tai junalla keskustaan.

Mikäli reissaajia on useita, taksi on tällöin hyvä vaihtoehto. Hintaa kannattaa selvitellä ja sopia etukäteen. Taksi on joka tapauksessa kaikista helpoin tapa ja usein myös edullinen. Muista varata käteistä mukaan. Joissain maissa taksikuskit saattavat yrittää höynäyttää varomatonta turistia hieman kalliimmalla, joten kyytipalvelu Uber on hyvä vaihtoehto myös. Siinä hinta on aina taksan mukainen ja välttyy mahdolliselta huijaukselta.

Kun pelipäivä koittaa, stadionille kannattaa lähteä ajoissa. Mikäli olet hankkinut lipun sähköpostiisi, sen saa ladattua vaivattomasti iPhonen, Androidien ja nokialaisten lompakko-sovelluksiin. Sähköistä lippua vilauttamalla pääset porteista sisään. Joissain otteluissa sähköisten lippujen lukeminen on hankalaa ja siinä saattaa tulla hankaluuksia englantia puhumattoman turvamiehen kanssa, joten printtilippu toimii varmemmin. Ja useissa otteluissa pyydetään esittämään passi lipuntarkastuksen yhteydessä, joten se on myös hyvä olla mukana.

Ennen sitä kannattaa ehdottomasti viettää aikaa stadionin ulkopuolella tunnelmaa haistellen. Yleensä stadionin ympäristö on täynnä kojuja, jotka notkuvat fanikrääsästä. Kojuissa ainoa maksuväline on käteinen. Seurojen virallisissa kaupoissa toimivat kaikki yleisimmät maksukortit.

Nälän yllättäessä suosittelemme ruokailua stadionin ulkopuolella. Useimmiten kojuista myytävä ruoka on edullisempaa ja huomattavasti parempaa kuin stadionilla.

Stadionin läheisyydessä olevat pubit ja ravintolat ovat ainutlaatuinen tapa aistia matsipäivän tunnelmaa.

Mikäli menet katsomaan jotain isoa ottelua, varaudu ruuhkiin niin ennen kuin matsin jälkeenkin. Muista oikeat käyttäytymistavat! Rooman derbyssä käydessämme eräs matkailija pukeutui räikeästi toisen seuran väreihin, joka aiheutti ei-toivottua huomiota koko ryhmälle. Joten ota aina huomioon mitä ottelua olet menossa katsomaan.

Netistä kannattaa selvittää onko stadionin lähellä paikkoja mihin turistien ei välttämättä kannata mennä. Älä ole suomijurreissa!

Jalkapallomatkat ovat olleet niin unohtumattomia kokemuksia, että sitä mielellään tinkii arjen mukavuuksista, jotta pääsee taas katsomaan ulkomaille otteluita. Aina voi jostain säästää ja sijoittaa omaan hyvinvointiin!

Esimerkkihinta jalkapalloreissulle, jos kaksi henkilöä lähtee.

Lontoo 8.2.2019 – 10.2.2019 Crystal Palace – West Ham

Lennot: 93 €/henkilö. Suorat BA:n lennot.

Majoitus: n. 75 €/henkilö kahden hengen hotellihuoneessa hyvällä sijainnilla (kaksi yötä).

Ottelulippu: alkaen 34 € + jäsenyys (n. 17 €)

Yhteensä : N. 210 €/henkilö.

Rooma 1.2.2019 – 4.2.2019 AS Roma – AC Milan

Lennot: 109 €/henkilö. Suorat Norwegianin lennot.

Majoitus: Noin 100 €/henkilö kahden hengen hotellihuoneessa hyvällä sijainnilla (kolme yötä).

Ottelulippu: Alkaen 25-35 €.

Yhteensä: N. 250 €/henkilö.

Madrid 11.1.2019 – 14.1.2019 Atletico Madrid – Levante

Lennot: 148 €/henkilö. Suorat Norwegianin lennot.

Majoitus: n. 100 €/henkilö kahden hengen hotellihuoneessa hyvällä sijainnilla (kolme yötä).

Ottelulippu: Alkaen 30 €.

Yhteensä: N. 280 €/henkilö.

Barcelona 11.1.2019 – 14.1.2019 FC Barcelona – Eibar

Lennot: 100€/henkilö. Suorat Vuelingin lennot.

Majoitus: 100 €/henkilö kahden hengen hotellihuoneessa hyvällä sijainnilla (kolme yötä).

Ottelulippu: Alkaen 69 €.

Yhteensä: N. 270 €/henkilö.

Jos on ajoissa suunnittelemassa reissua ja ostaa lennot ajoissa, on täysin mahdollista saada pidennetty viikonloppu Euroopan suurkaupungeissa alle 300 eurolla/henkilö, johon sisältyy ottelulippu, lennot ja majoitus.

 

23339_10151309723792513_1061657938_n

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.