Helsinki Roostersille seitsemäs peräkkäinen SM-kulta jenkkifutiksessa

Muut lajit | Helsinki Roostersille seitsemäs peräkkäinen SM-kulta jenkkifutiksessa - Helsinki Roosters on amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari 2018

Helsinki Roosters on amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari 2018

Helsinki Roosters voitti lauantai-iltana Töölön jalkapallostadionilla pelatussa amerikkalaisen jalkapallon SM-finaalissa kuopiolaisen Steelersin ja nappasi itselleen jo seitsemättä kertaa peräkkäin himoitun Vaahteramaljan. Roosters vei finaalin maalein 44–14 (30–14).

Suomen mestaruus oli vuonna 1979 perustetulle Roostersille seurahistorian 21:s. Suomen menestynein jenkkifutisseura on voittanut lisäksi Eurobowlin 1988 sekä IFAF Champions Leaguen vuonna 2014.

Hopeamitalit kaulaan saanut Roosters nappasi puolestaan seurahistoriansa ensimmäisen mitalinsa jenkkifutiksessa.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala jakoi finaalin jälkeen tunnustusta koko joukkueelle ISTV:n haastattelussa.

– Pitkä kausi on nyt onnellisesti takana. Mestaruuden saavuttaminen on toki hyvin tärkeää, mutta merkitystä mielestäni on myös sillä, että voimme auttaa koko Suomen jenkkifutista. Joukkueestamme oli nyt väkevä runko EM-pronssia pelanneessa Suomen maajoukkueessa. Se tuntui hyvältä, Hakala kertoi ISTV:lle.

Steelersin vastuuvalmentaja Pekka Utriainen oli luonnollisesti pettynyt, eikä antanut heti finaalin jälkeen kovinkaan paljon arvoa kaulassa roikkuneelle hopeamitalille.

– Kunnianhimoni takia ei hopea minua tyydytä lainkaan. Ei sittenkään, vaikka mitali on koko seuran ensimmäinen, Utriainen sanoi.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.