Henri Toivomäki vahvistamaan HJK:n puolustusta: ”Pystyy pelaamaan useammalla paikalla”

Veikkausliiga | Henri Toivomäki vahvistamaan HJK:n puolustusta:
Puolustaja Henri Toivomäki on solminut HJK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Klubin takalinjat saavat vahvistusta, kun viime kaudella KuPSissa pelannut 27-vuotias puolustaja Henri Toivomäki liittyy HJK:n miehistöön. Jalkapalloilun Mäntsälän Urheilijoissa aloittanut ja FC Reippaan junioiressa pelannut Toivomäki teki debyyttinsä Veikkausliigassa FC Lahden kanssa 2008, jolloin hän pelasi 15 ottelua, 14 kertaa avauksessa.

Vuonna 2010 Toivomäki siirtyi lainalle Italiaan Atalantaan, jossa hän pelasi seuran alle 20-vuotiaiden joukkueessa. Vuonna 2011 Toivomäki solmi sopimuksen Amsterdamin Ajaxin kanssa, josta hänet lainattiin Almere Cityyn.

Kausina 2013–2015 Toivomäki pelasi jälleen Veikkausliigaa FC Lahdessa. Sieltä tie vei jälleen ulkomaille, tällä kertaa Norjaan Sarpsborgin riveihin. 2016–2017 Sarpsborgissa Toivomäki pelasi 16 ottelua. Kaudella 2018 Toivomäki pelasi KuPSissa 30 ottelua.

Nuorisomaaotteluja Toivomäki on pelannut U19- ja U21-joukkueissa yhteensä 20 ottelua. Miesten maajoukkueessa Toivomäki debytoi 5.6.2018 Romaniaa vastaan.

– Henkka on kokenut puolustuspään pelaaja, joka pystyy pelaamaan useammalla paikalla, oikealla, keskellä ja jopa vasemmalla. Hän on ollut mukana maajoukkueringissä, ja on hyvässä iässä. Meidän tapa pelata ja harjoitella kehittää Henkkaa varmasti pelaajana, kommentoi päävalmentaja Mika Lehkosuo seuran verkkosivuilla.

– Hyvillä fiiliksillä tulen isoon seuraan ja hyvään organisaatioon. Viime kaudeksi palasin takaisin Suomeen ja kausi KuPSissa sujui hienosti. Maajoukkue oli myös hieno kokemus, se on aina jokaisen pelaajan unelma päästä edustamaan Suomea. Klubiin tulen täynnä intoa. Tärkeää on voittaminen, ja olisi hienoa mennä myös Europpassa pitkälle, Toivomäki sanoo.

Lähde: HJK.fi

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.