HIFK antoi potkut Tor Thodesenille – norjalaisvalmentajalta suoraa palautetta seurajohdolle

Veikkausliiga | HIFK antoi potkut Tor Thodesenille - norjalaisvalmentajalta suoraa palautetta seurajohdolle - HIFK antoi päävalmentajalleen potkut vain kolmen ottelun jälkeen. Lue lisää.

Tor Thodesen ei jatka enää Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n päävalmentajana. Valmentajina jatkavat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney. Fysiikkavalmentajana jatkaa Risto-Matti Toivonen.

Syy valmentajavaihdokseen on seurajohdon tyytymättömyys vuoden 2020 otteluiden heikkoihin tuloksiin. HIFK on hävinnyt kolmesta ensimmäisestä liigaottelustaan kaksi ja voittanut yhden.

– Viime vuosi Thodesenin kanssa meni erinomaisesti. Hän tuli meille vuonna 2019, ja onnistui vaikeisiin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Tor toi viime kaudella seuraamme toivotunlaisia asioita ja kiitokset siitä, sekä muusta seuralle tehdystä työstä.

– Tänä vuonna tuloksia ei ole tullut – ei Suomen Cupissa, eikä Veikkausliigan alussa. Ottelukalenteri on nyt tiivis. Yksi voitto kahdeksasta kilpailullisesta pelistä tänä vuonna ei riitä. Muutos oli tehtävä nyt. Tulen tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä valmennustiimin kanssa. Meidän on saatava joukkueesta enemmän irti, ja löydettävä oma pelimme, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi seuran tiedotteessa.

HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret sanoo samassa tiedotteessa, että puuttuvat tulokset eivät ole koskaan yhden miehen syytä.

– Tiedän, että valmentajan vaihtaminen kauden aikana ei useinkaan tuota tuloksia. Me olemme kuitenkin nyt kauden alussa, peli on sekaisin, ja meidän on tehtävä voitavamme muutosten aikaansaamiseksi, sanoo toimitusjohtaja Christoffer Perret.

– Päävalmentaja joutuu kantamaan tuloksista vastuun. Kaikkien on nyt syytä katsoa peiliin, ja tehdä ryhtiliikkeitä. Meillä on paljon osaamista valmennustiimissä ja pelajaryhmässä. Se osaaminen ei ole valjastunut tuloksiin kentällä. Nämä pelaajat pystyvät parempaan, siitä olen varma. Minulla on täysi luottamus jatkaviin valmentajiimme ja urheilupuolen johtoon, Perret jatkaa.

Thodesen kommentoi potkujaan Facebook-tilillään

Norjalainen Thodesen tuli HIFK:hon viime vuonna. HIFK on pelannut tällä kaudella kolme ottelua. Joukkue on hävinnyt kotikentällään KuPSille ja FC Lahdelle tylysti 3–0, sekä voittanut vieraissa RoPSin 1-0. Maaliero on viisi osumaa pakkasella.

– Otin tietoisen riskin, kun tein viime syksyllä jatkosopimuksen toisesta vuodesta, sillä minulle tehtiin vuosi sitten selväksi, että minun pitää saada jatkuvasti kaikki mahdollinen irti tästä joukkueesta säilyttääkseni työpaikkani.

– Tämä johtamistyyli on luonut työympäristön, johon en usko ja jota en tule kaipaamaan.

– Vaikka meillä on nyt kaksi pistettä enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna, se pitää paikkaansa, että suorituksemme kahdessa ensimmäisessä kotipelissä eivät ole vastanneet sitä vaatimustasoa, jonka olemme itsellemme asettaneet. Siksi päätös ei tullut minulle yllätyksenä.

– Minulla ei silti ole juurikaan aihetta katumukseen, ja olen nauttinut jokaisesta pelaajien kanssa viettämästäni minuutista. Toivon heistä jokaiselle kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

End of the line for me in HIFKMy adventure in Helsinki has been a pleasure and a privilege. I will forever remember…

Posted by Tor Thodesen UEFA Pro Football Coach on Esmaspäev, 20. juuli 2020

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.