HIFK haastaa Ilveksen perjantain ainoassa liigaottelussa

Jalkapallo | HIFK haastaa Ilveksen perjantain ainoassa liigaottelussa - Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut Helsingin IFK kohtaa tänään runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan mestaruudesta taistelevan Tampereen Ilveksen. Ottelu käynnistyy Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30.

Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut Helsingin IFK kohtaa tänään runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan mestaruudesta taistelevan Tampereen Ilveksen. Ottelu käynnistyy Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30.

Ilves lähtee perjantai-illan kamppailuun Veikkausliigan sarjataulukon toiselta sijalta. Ilves on tasapisteissä sarjaa paremman maalieronsa turvin johtavan FC Interin kanssa, mutta tamperelaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Illan ”rästiottelu” on siis Jarkko Wissin luotsaamalle erittäin tärkeä mestaruustaistelun kannalta.

Ilves on keikkunut läpi kauden sarjataulukon kärjessä. Viime aikoina on kuitenkin ollut tasaisempaa tulosten merkeissä, sillä Ilves on voittanut kuudesta edellisestä pelistään vain kaksi. Ilves varmisti jo paikkansa ensi kauden europeleihin voittamalla Suomen Cupin, joten Ilves nähdään varmuudella vähintään Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Johtuen Ilveksen Suomen Cup -taipaleesta, Ilves ei ole vielä tällä kaudella ehtinyt kohtaamaan HIFK:ta.

– Siirrymme tekonurmelle, joka tietenkin vaikuttaa valmistautumiseen. Tiedostamme, mikä on HIFK:n vahvuus ja samalla myöskin heikkous. Iskemme siihen kiinni. Meidän pitää nopeasti tottua alustaan ja sen vaatimaan syöttötyöskentelyyn. Hyödynnämme myös nuoruuden voimaa, ehkä vielä aiempaa enemmänkin, Jarkko Wiss sanoi seuran verkkosivuilla.

Ilveksellä on jäljellä vielä neljä ottelua Veikkausliigan runkosarjassa. Se kohtaa HIFK:n kahdesti ja viimeisessä ottelussa ennen loppusarjoja vastaan asettuu FC Inter.

Jalkapallo | HIFK haastaa Ilveksen perjantain ainoassa liigaottelussa - Veikkausliigaan täksi kaudeksi palannut Helsingin IFK kohtaa tänään runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan mestaruudesta taistelevan Tampereen Ilveksen. Ottelu käynnistyy Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30.

HIFK:n unelma ylemmästä loppusarjasta elää yhä: ”Ilves on kaadettavissa”

Illan kotijoukkue HIFK on jo tässä vaiheessa yllättänyt suurimman osan, sillä nousijajoukkue tuomittiin lähes jokaisessa ennakkoarviossa putoamistaisteluun. Norjalaisluotsi Tor Thodesen on kuitenkin saanut materiaalistaan kaiken mahdollisen irti, ja HIFK taisteleekin tällä hetkellä pääsystä ylempään loppusarjaan – kuudenteen sijaan on matkaa ainoastaan kolme pistettä. HIFK löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän.

HIFK:n unelma pääsystä kuuden joukkoon uhkaa kuitenkin murentua jäljellä olevaan otteluohjelmaan. Tähtirinnoilla on Ilveksen tavoin kolme ottelua jäljellä. Kahdessa seuraavassa pelissä vastaan asettuu Ilves ja viimeisessä runkosarjaottelussa putoamista vastaan taisteleva VPS. Ei missään nimessä siis helpoin mahdollinen ohjelma.

– Ihan mahdollista Ilves on kaataa. Heillä vähän kone yskinyt. Puolustus ei ole ollut ihan niin kova kuin se oli alkukaudesta. Ovat toki yksi liigan tasaisimmista suorittajista ja pelaavat aina suhteellisen hyvällä tasolla, HIFK-toppari Hannu Patronen sanoo Veikkausliigan verkkosivuilla.

Molemmilla on tappiollinen ottelu alla. HIFK hävisi viime perjantaina Turussa pelatussa ottelussa sarjakärki FC Interille lukemin 3–2. Ilves puolestaan kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun KuPS oli vahvempi maalein 2–0.

Arvio: Mestaruudesta taisteleva Ilves on selkeä ennakkosuosikki. HIFK on kuitenkin ollut tällä kaudella sarjan toiseksi paras kotijoukkue FC Interin jälkeen. HIFK:n saldo kymmenestä kotiottelusta on viisi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Uskomme Jarkko Wissin löytäneen HIFK:n heikkoudet, ja tamperelaiset tulevat iskemään niihin tänään armottomasti. Jos pitäisi lyödä tulosvetoa, laittaisimme lapulle 0-2.

  • HIFK – Ilves tänään kello 18.30 Töölön jalkapallostadionilla
  • Liput otteluun

 

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.