HIFK-hyökkääjä Tuukka Kurki siirtyy KTP:hen: ”Voi yltää helposti 10 maalin mieheksi”

Jalkapallo | HIFK-hyökkääjä Tuukka Kurki siirtyy KTP:hen: "Voi yltää helposti 10 maalin mieheksi" - Ykkösessä viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut KTP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Tuukka Kurjen kanssa. KTP tiedottaa 19-vuotiaan Kurjen sopimuksesta verkkosivuillaan.

Ykkösessä viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut KTP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Tuukka Kurjen kanssa. KTP tiedottaa 19-vuotiaan Kurjen sopimuksesta verkkosivuillaan.

Kurki edusti viime kaudella Ykkösessä pelannutta ja Veikkausliigaan noussutta HIFK:ta. Hän pelasi viime kaudella yhteensä 17 virallisessa ottelussa, joissa hän teki yhdeksän maalia. Ykkösessä osumia syntyi 12 ottelussa kolme.

– Kurki omaa potentiaalia hyväksi maalintekijäksi. Onnistuessaan hän voi yltää helpostikin 10 maalin mieheksi. Tiedossa on hänen kova halunsa kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi, KTP:n hallituksen jäsen Jukka Mustonen sanoo KTP:n verkkosivuilla.

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter on mielissään saadessaan lupaavan hyökkääjän riveihinsä.

– Kyseessä on nuori pelaaja, mutta ikäisekseen varsin kypsä. Uskon, että meille on hänestä vielä paljon iloa, Arbeiter toteaa KTP:n verkkosivuilla.

Ennen HIFK:ta Kurki pelasi kahden kauden ajan HJK:n organisaatiossa ja jälkimmäisellä kaudella hän viimeisteli 12 Klubi 04:n Kakkosen ottelussa kuusi maalia.

– Siirron taustalla on halu kehittyä ja saada enemmän peliaikaa. Sitä on mahdollista saada Kotkassa, mikäli onnistun. Tiedän myös, että jos ei tule loukkaantumisia, on minulla mahdollisuus tehdä paljon maaleja. Olen asettanut itselleni tavoitteekseni vähintään 10 maalia, Kurki kertoo.

Viime kautta varjosti kuitenkin jalkavamma, jonka johdosta hän ei pystynyt pelaamaan enää elokuun jälkeen.

– Yritin aluksi taistella kipulääkkeiden avulla, mutta lopulta oli pakko viheltää peli poikki. Nyt olen harjoitellut treeniohjelman mukaisesti ja pääsemässä jälleen kuntoon. Kun treenit Kotkassa alkavat, olen kunnossa, Kurki sanoo.

177-senttistä Kurkea kuvaillaan erinomaiseksi liikkujaksi rangaistusalueella ja hyväksi viimeistelijäksi, joka pystyy laukomaan terävästi molemmilla jaloillaan. Kurki on kuulunut aiemmin ikäkausimaajoukkueen vakiokalustoon, sillä hänen uraltaan löytyy peräti 18 poikien maaottelua. Joensuussa syntynyt Kurki on uskaltanut tehdä ennenkin kovia ratkaisuja kehittymisensä eteen.

– Ollessani 15-vuotias muutimme perheen kanssa Helsinkiin ja yksi muuttomme syistä oli jalkapallo. Pelasin aluksi kaksi vuotta Käpylän Pallon junioreissa ennen HJK:ta, josta sitten matka jatkui HIFK:hon. Nyt muutan Kotkaan yksinäni ja se on iso henkisen kasvu paikka, nuorukainen toteaa.

Tuoreimmat

Kärpät lainaa Janne Kuokkasen New Jersey Devilsistä

Janne Kuokkanen, 22, vahvistaa Kärppien hyökkäystä marraskuun maaottelutaukoon saakka. Kuokkanen on NHL-seura New Jersey Devilsin sopimuspelaaja. Lue lisää.

NHL 21 -pelin virallinen pelitraileri – ilmaveivejä ja Kucherov-kikkoja

NHL 21 julkaistaan PS4:lle ja Xboxille 16. lokakuuta. Pelin voi ennakkotilata EA Sportsin nettisivuilta.

Ilmari Niskanen siirtyy ulkomaille – KuPS saa seurahistoriansa suurimman korvauksen

Kuopion Palloseuran laitahyökkääjä Ilmari Niskanen siirtyy ulkomaille. Savon Sanomien tietojen mukaan Niskasen uusi seura on Saksan 3. Bundesliigassa pelaava Ingolstadt.

Video: Armand Duplantis hyppäsi seiväshypyn ME:n!

20-vuotias ruotsalainen seiväshyppääjä Armand Duplantis ylitti Rooman seiväshyppykisassa 615. Tulos on ulkoratojen uusi maailmanennätys.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.