HIFK ja KPV kohtaavat Ykkösen kärkikamppailussa

Jalkapallo | HIFK ja KPV kohtaavat Ykkösen kärkikamppailussa - Ykkösessä on edessä kahdeksas kierros. Pelit pyörähtävät käyntiin jo keskiviikkona, kun HIFK ja KPV kohtaavat toisensa Helsingissä kello 18.30 alkaen. Torstaina pelataan yksi peli ja kierroksen loput pelit ovat edessä lauantaina.
Kuva: Riku Laukkanen

Ykkösessä on edessä kahdeksas kierros. Pelit pyörähtävät käyntiin jo keskiviikkona, kun HIFK ja KPV kohtaavat toisensa Helsingissä kello 18.30 alkaen. Torstaina pelataan yksi peli ja kierroksen loput pelit ovat edessä lauantaina.

HIFK ja KPV ovat 14 sarjapisteellä jaetulla sarjan kärkipaikalla, kun pelattuna on seitsemän kierrosta. Molempien joukkueiden saldo on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. HIFK:n maaliero on maalin verran KPV:ta parempi.

Illan ottelussa kohtaa Ykkösen kaksi parasta maalintekijää. HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola on tehnyt joukkueensa 10 maalista puolet, kun taas Kalle Multanen on tehnyt KPV:n yhdeksästä tehdystä maalista niinikään viisi. Sihvola teki lauantaina HIFK:n ainoan maalin 1-1 tasapeliin päättyneessä kotiottelussa KTP:ta vastaan. Multanen puolestaan teki KPV:n 1-0-johtomaalin 2-1-voittoon päättyneessä kotiottelussa Klubi 04:sta vastaan.

– Tavoitteena ON jatkaa Klubi-pelin toisen jakson esitystä. Syöttömäärät olivat jo sitä luokkaa, mitä sen kuuluu ollakin. Vielä kun pystymme nostamaan syöttötempoa ja ratkaisusyöttöjen laatua, niin olemme hyvällä tiellä. Nämä ovat avainjuttuja, jotta voimme ansaita positiivisen tuloksen kärkiottelusta, pohtii KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen kokkolalaisten sivuilla.

HIFK sai KTP:ta vastaan salama-alun, kun Sihvola vei helsinkiläiset johtoon jo 6. peliminuutilla. Boksiin vapaaksi unohdettu Aleksi Pahkasalo tasoitti lukemat reilun tunnin pelin jälkeen tyylikkäällä puskumaalilla. HIFK saa olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, sillä KTP:lla oli ottelussa paremmat maalipaikat voittomaaliin.

– Kotka-pelistä jäi paljon parannettavaa, eikä missään tapauksessa voida olla tyytyväisiä esitykseen. Purettiin sitä ottelua normaalia enemmän videopalaverissa ja paneuduttiin ongelmakohtiin, HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi HIFK:n sivuilla.

HIFK saa tänään sille kaksi tärkeätä pelaajaa takaisin, kun KTP-ottelussa pelikieltoa kärsineet Jukka Halme ja Jani Bäckman palaavat oletettavasti suoraan avauskokoonpanoon. Espanjalaiskeskikenttäpelaaja Nando tuli KTP:ta vastaan tauolla vaihtoon ja hänen pelikuntonsa on kysymysmerkki. Nando on ollut HIFK:n tärkein yksittäinen pelaaja viisi maalia tehneen Sihvolan jälkeen.

KPV:n kokoonpanosta on sivussa pitkäaikaispotilaiden (Timo Rauhala, Patrick Poutiainen, Brayan Bermudez) lisäksi korttitilin täyttymisen vuoksi keskikentän Kim Ågren.

HIFK on fanaattisen kotiyleisönsä edessä lievä ennakkosuosikki, mutta odotettavissa on vähämaalinen ja tasainen kamppailu. Coolbetin kerroin HIFK:n kotivoitolle on 2,12, kun KPV:n vierasvoitolle tarjotaan kerrointa 3,50. Tasapelin kerroin on 3,35.

HIFK-KPV tänään kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Elisa Viihde Sport näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Torstaina 14.6.
18.30 FC Haka-Klubi 04

Lauantaina 16.6.
18.30 JJK-AC Kajaani
18.30 EIF-AC Oulu
18.30 FC KTP-FF Jaro

Jalkapallo | HIFK ja KPV kohtaavat Ykkösen kärkikamppailussa - Ykkösessä on edessä kahdeksas kierros. Pelit pyörähtävät käyntiin jo keskiviikkona, kun HIFK ja KPV kohtaavat toisensa Helsingissä kello 18.30 alkaen. Torstaina pelataan yksi peli ja kierroksen loput pelit ovat edessä lauantaina.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.