HIFK voitti Hakan 2-0 ja jatkaa Ykkösen kärjessä

Jalkapallo | HIFK voitti Hakan 2-0 ja jatkaa Ykkösen kärjessä - Ykkösessä pelattiin tiistaina viiden ottelun kierros. Urheilu247 oli seuraamassa Töölön jalkapallostadionilla Helsingin IFK:n ja Valkeakosken Hakan välistä kauden toinen kohtaamista.

Ykkösessä pelattiin tiistaina viiden ottelun kierros. Urheilu247 oli seuraamassa Töölön jalkapallostadionilla Helsingin IFK:n ja Valkeakosken Hakan välistä kauden toinen kohtaamista.

Edellisen ottelunsa AC Kajaanille vieraskentällä lukemin 2-1 hävinnyt HIFK palasi tiistaina voittojen tielle, kun se kaatoi kotikentällään FC Hakan 2-0. Voitto oli HIFK:lle toinen peräkkäinen kotikentällä. HIFK:n saldo viidestä kotiottelusta on nyt neljä voittoa ja yksi tasapeli.

HIFK oli niskan päällä varsinkin avausjaksolla ja sai rytmitettyä hyökkäyksiään etenkin vasemman laidan kautta Otto-Pekka Jurvaisen johdolla. Maalihanat avasi 44. peliminuutilla kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Jukka Halme, joka ohitti vasemman jalan tarkalla sekä matalalla laukauksellaan Haka-maalivahti Joonas Immosen.

Toisella puoliajalla Haka sai loppua kohden entistä paremmin pelijuonesta kiinni ja pystyi luomaan avausjaksoa enemmän painetta HIFK:n rangaistusalueelle. Haka ei kuitenkaan onnistunut saamaan ratkaisevia syöttöjä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella, jotta se olisi päässyt tosissaan hakemaan tasoitusmaalia.

Ottelun loppulukemat sinetöi lisäajan toisella minuutilla 19-vuotias Tuukka Kurki, jolle maali oli uran ensimmäinen Ykkösessä. Aivan ottelun lopussa ensimmäistä kertaa Hakan avauskokoonpanossa ollut Joona Kari sai toisen varoituksen ja joutui sen myötä ulosajetuksi.

– Fiksumpi ja kokeneempi joukkue voitti. HIFK osasi hyödyntää tilanteensa. Meillä on monta pelaajaa, jotka eivät ole pelanneet tällä tasolla ennen tätä kautta. Se näkyi varsinkin kaksinkamppailutilanteissa. Teimme lopussa pienen muutoksen, jolla yritimme saada painopistettä HIFK:n puolustukseen, mutta se ei onnistunut. Se kostautui lopussa toisella maalilla, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kiitteli varsinkin oman joukkueensa puolustusasennetta. HIFK:n maalilla vasta kauden toisen ottelunsa torjunut Daniel Kollar torjui samalla kauden ensimmäisen nollapelinsä, mutta siihen ei paljoa vaadittu.

– Kollar ei torjunut ottelussa kertaakaan, joten se kertoo meidän puolustamisesta tänään. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Hakalla oli hyvä jakso 60 minuutin kohdalla, mutta selvisimme siitä. Meille avautui lopussa muutamia vastahyökkäyksiä, joista yhdestä saimme naulattua pelin. Oli varmaan katsojille viihdyttävä peli ja toivottavasti yleisöä löytää enemmän seuraavaan peliin, Kankkunen sanoi,

– Olimme sen näköisiä, että voitamme tämän pelin.

HIFK oli tehnyt avauskokoonpanoonsa neljä muutosta verrattuna edelliseen AC Kajaani-otteluun, jonka HIFK hävisi 2-1. Kankkusen mukaan selkeä tason nosto Hakaa vastaan oli enemmän kiinni henkisen puolen asioista.

Jarkko Lahdenmäki siirrettiin puolustuslinjassa vasemmalle. ”Japi” on pelannut laitapakkia RoPSissa sekä Norjassa. Muutos oli vähän pakon sanelema juttu, kun Jani Bäckman oli sivussa. Japi yllätti ainakin minut positiivisesti.

HIFK jatkaa voitolla Ykkösen kärjessä 20 sarjapisteellä, kun kymmenen ottelukierrosta on pelattuna. Toisena oleva Jaro, kolmantena etenevä EIF ja neljänneksi pudonnut KPV ovat helsinkiläisistä kolmen pisteen päässä.

HIFK kohtaa seuraavaksi lauantaina kotikentällään AC Oulun, joka pelasi AC Kajaanin kanssa tiistaina 2-2 tasapelin.

– Tässä sarjassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Paljon pelataan ristiin. Joka peliin pitää lähteä satalasissa, Kankkunen kiteytti.

Tiistaina pelatun kierroksen isoin yllätys nähtiin Jyväskylässä, kun sarjajumbo JJK voitti ennen tiistain kierrosta Ykkösen jaetulla kärkipaikalla edenneen KPV:n lukemin 2-0. JJK:n molemmista maaleista vastasi Saku Leppänen. AC Oulun meksikolaishyökkääjä Alberto Alvarado Morín teki kauden kuudennen maalinsa AC Kajaania vastaan ja nousi yksin Ykkösen maalipörssin kärkipaikalle. FF Jarolle hävinnyt Klubi 04 koki jo neljännen peräkkäisen tappionsa ja putosi sarjajumboksi.

Ykkönen / Tulokset
Tiistai 26.6.

AC Oulu – AC Kajaani 2-2
EIF – KTP 3-2
FF Jaro – Klubi 04 3-0
HIFK – Haka 2-0
JJK – KPV 2-0

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.