HIFK:n tappioton putki kotikentällä jatkuu

Jalkapallo | HIFK:n tappioton putki kotikentällä jatkuu - AC Oulun hukattu rangaistuspotku ottelun käännekohtana

AC Oulun hukattu rangaistuspotku ottelun käännekohtana

Ykköstä johtava Helsingin IFK otti lauantaina kauden seitsemännen voittonsa, kun se kaatoi Töölön jalkapallostadionilla pelatussa ottelussa AC Oulun lukemin 3-0 (1-0). Voiton myötä HIFK:n saldo kuudesta pelatusta kotiottelusta on viisi voittoa yksi tasapeli.

Molemmat joukkueet olivat tehneet avauskokoonpanoon neljä muutosta. AC Oulun pelaajista Markus Heikkinen loukkaantui tiistaina AC Kajaania vastaan ja on sivussa seuraavat 2-4 viikkoa. Lisäksi David Ramadingaye kärsii kahden ottelun pelikieltoa ja Lassi Nurmos sekä Topi Järvi ovat loukkaantuneiden listalla. HIFK:lta sivussa olivat vammojen takia Jani Bäckman, Jaakko Lepola, Nando sekä Tommi Vesala.

HIFK – AC Oulu 3-0 (1-0)
23′ 1-0 Mustonen
80′ 2-0 Kurki
85′ 3-0 Kurki

Viime kaudella AC Oulussa pelannut hyökkääjä Tuomas Mustonen vei HIFK:n 1-0-johtoon 23. peliminuutilla. Matias Hänninen keskitti oikealta laidalta boksiin, jossa Mustonen ehti palloon ennen Oulu-maalivahti Juhani Pennasta ja puski pelivälineen verkkoon. Maali oli kokoonpanoon yhden ottelun tauon jälkeen Mustoselle kauden kolmas Ykkösessä.

Toisella puoliajalla AC Oulu piristyi tunnin pelin jälkeen, kun oululaiset suorittivat tuplavaihdon. Walter Mooren ja Josue Soton tultua kentälle AC Oulu sai jatkuvan paineen kohti HIFK-maalia. Painostuksesta seurasi myös palkinto, kun AC Oululle tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli kuusi maalia tällä kaudella iskenyt meksikolaishyökkääjä Alvarado Morin, mutta toisen nollapelinsä torjunut HIFK-maalivahti Daniel Kollar venyi upeasti Morinin matalan laukauksen eteen.

Rangaistuspotkun jälkeen HIFK hyödynsi toisen puoliajan ensimmäisen maalipaikkansa. Vaihdosta kentälle tullut Tuukka Kurki riisti pitkän pallon ensimmäistä kertaa ACO:n avauskokoonpanossa olleen Alexander Jibrinin jalasta ja laukoi pallon vasemman tolpan kautta maaliin 80. peliminuutilla. 19-vuotias Kurki sinetöi ottelun loppulukemat viisi minuuttia myöhemmin.

HIFK jatkaa Ykkösen kärjessä 23 sarjapisteellä. Toisena oleva KPV voitti FF Jaron lukemin 1-0, joten KPV:n ja HIFK:n piste-ero säilyy kolmessa pisteessä. AC Oulu on 11 pelatun ottelun jälkeen kuudentena 14 sarjapisteellä.

Kommentit

19-vuotias Tuukka Kurki teki Suomen Cupissa kolmessa ottelussa neljä maalia. Nyt hän on löytänyt maalivireen myös Ykkösessä, sillä hän on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa kolme maalia. Kurki nousi HIFK:n sisäisen maalipörssin toiselle sijalle yhdessä avausmaalin iskeneen Tuomas Mustosen kanssa.

– Tulokseen pitää tietysti olla tyytyväinen. Alkukaudesta ei oikein uponnut, mutta pari viime peliä on mennyt hyvin, kaksi maalia iskenyt Tuukka Kurki sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

AC Oululle lopputulos oli valtava pettymys. Alvarado Morinin missaama pilkku olikin ottelun selkeä käännekohta.

– Joukkueen taisteluilme oli tosi hyvä. Pysyimme pelisuunnitelmassa. Vaihdot piristivät pelaamistamme valtavasti. Jos pilkusta olisi tullut maali niin olisi ollut ihan eri peli, täydet 90 minuuttia AC Oulun laitahyökkääjänä pelannut Aleksi Gullsten kertoi.

– Olen jokaisen pelaajan suoritukseen tyytyväinen. Sieltä löytyi todellinen tekemisen meininki. Toisella jaksolla saatiin tietynlainen flow-tila. Harmi vain, ettei sitä pisteiden valossa palkittu, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne harmitteli.

HIFK kärsii tällä hetkellä AC Oulun tavoin runsaista loukkaantumisista. Varsinkin keskikenttäpelaajat joutuivat viikon toisessa ottelussa koville.

– 3-0 ei ihan kuvannut tämän ottelun kulkua. Alku oli hermostunutta. Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvää tekemistä. Toisella puoliajalla meidän keskikentältä alkoi loppumaan jalat. Tämä oli Daniel Rantaselle ja Tommi Jyrylle toinen peli tähän viikkoon ja se alkoi näkymään. Oulun vaihtojen jälkeen olimme aika pahasti purjeessa, HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen sanoi.

Kaksi maalia tehneen Tuukka Kurjen lisäksi Alvarado Morinin laukoman rangaistuspotkun torjunut Daniel Kollar sai Kankkuselta kehuja.

– Kollar toi meille voiton loistavalla torjunnalla. Tuukka kurki oli ohjeistettu, että joka kerta kun saadaan pallo keskikentälle tai ylös niin hän juoksee linjan taakse. Sai riistettyä pallon ja teki maalin. Hienoa että sai toisen onnistumisen heti perään, Kankkunen sanoi.

Kankkunen antoi kehuja myös vastustajalle.

– AC Oulu loi huomattavasti enemmän maalipaikkoja meitä vastaan kuin yksikään joukkue meitä vastaan tähän mennessä. Emme onnistuneet puolustuspelissä niin hyvin. Täytyy olla tyytyväinen, että hieman huonommallakin pelillä tuli kolme pistettä ja voitto. Niin sanotusti pomppi meille.

Ykkösen tulokset
Lauantai 30.6.2018

HIFK – AC Oulu 3-0
Haka – EIF 1-1
KPV – FF Jaro 1-0
KTP – AC Kajaani 3-2

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.