HJK nousi voittoon Honkaa vastaan – Yaghoubi teki upean voittomaalin

Jalkapallo | HJK nousi voittoon Honkaa vastaan - Yaghoubi teki upean voittomaalin - HJK nappasi lauantaina jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotikentällään liigakauden ensimmäisessä

HJK nappasi lauantaina jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotikentällään liigakauden ensimmäisessä ”metroderbyssä” FC Hongan lukemin 3-2 (0-1). Lue otteluraportti ja katso ottelun maalikooste. 

Ottelu oli yksi värikkäimmistä Veikkausliigassa pelatuista otteluista moniin vuosiin. FC Honka johti ottelua jo 2-0, mutta HJK tuli väkisin kahden maalin takaa tasoihin toisella jaksolla. Urakkaa helpotti se, että Hongalle tuomittiin ottelussa peräti kaksi punaista korttia. Töölön jalkapallostadionilla pelattua paikallisottelua oli seuraamassa vajaa 6000 katsojaa.

FC Honka siirtyi 1-0-vierasjohtoon 11. peliminuutilla, kun Jonas Levänen ja Youness Rahimi rakentelivat vasemman laidan kautta mainion paikan entiselle HJK-hyökkääjä Macoumba Kandjille, joka ei avopaikasta erehtynyt. Ottelun kannalta isoin ja merkittävin käänne nähtiin 17. peliminuutilla, kun Hongan yhdysvaltalaismaalivahti Tim Murray pelasi palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Seurauksena oli suora punainen kortti. Honka suoritti tämän jälkeen ensimmäisen vaihtonsa, kun hyökkääjä Borjas Martin teki tilaa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa esiintyneelle makedonialaismaalivahti Davor Taleskille.

HJK ei kovasta paineesta huolimatta onnistunut saamaan tasoitusta aikaiseksi vielä ensimmäisen jakson aikana. Lähimpänä maalintekoa oli Moshtagh Yaghoubi, jonka kierteinen vapaapotku noin 17 metristä kilahti ylärimaan. Myös Filip Valencic pääsi kokeilemaan vapaapotkusta, mutta Taleski venyi takakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen eteen. Nikolai Alho pääsi vielä lisäajalla pelaamaan jalkansa vapaaksi boksissa, mutta laukoi hyvästä paikasta selkeästi ohi. Tauolle lähdettiin Hongan 1-0-vierasjohdossa.

HJK jatkoi paineistusta myös toisella puoliajalla, kun se pääsi vyöryttämään jatkuvasti hyökkäyksiään laitojen kautta. Honka keskittyi puolustamaan tiiviisti keskustaa ja antoi HJK:n viljellä keskityspalloa boksiin. Anthony Annanilla oli 64. peliminuutilla täysin avopaikka viidessä metrissä, mutta upeaa ottelua pelannut Taleski venyi Annanin laukauksen eteen.

Kun HJK ei onnistunut tekemään tasoitusta niin Honka hyödynsi heti ensimmäisen paikkansa toisella jaksolla. Lucas Kaufmannin kierteinen vapaapotku leijaili taka-alueelle, josta laitapuolustaja Jatuli Laevuo pääsi puskemaan täysin vapaana Hongan 2-0-johtoon. Maali oli liigadebyyttinsä Hongassa kaudella 2014-tehneelle Laevuolle liigauran ensimmäinen.

https://twitter.com/krisilmasti/status/1000383662288928768

Vain reilua minuuttia myöhemmin erinomaisessa vireessä oleva brasilialaishyökkääjä Klauss puski HJK:n 1-2-kavennusmaalin. Maali oli Klaussille kauden seitsemäs Veikkausliigassa. Lähes välittömästi kavennusmaalin jälkeen Honka-toppari Robert Ivanov pelasi palloa kädellään, sai toisen keltaisen kortin ja lensi ulos. Honka joutui siis tässä vaiheessa jo kahden miehen alivoimalle, kun pelattuna oli 74 minuuttia.

Neljä minuuttia myöhemmin Daniel O’Shaughnessy toi uran ensimmäisellä liigamaalillaan HJK:n tasoihin ja 80. peliminuutilla HJK:n sankariksi nousi Moshtagh Yaghoubi, jonka fantastinen kaukolaukaus yllätti Honka-maalivahti Davor Taleskin. Honka sai lopussa vielä mylläkän HJK:n rangaistusalueelle, mutta lisäosumia ei Töölössä nähty.

– En voi olla kuin ylpeä joukkueesta. Ikävät kaksi liukastumista, kaksi punaista korttia. Fudista pitää pystyä pelamaan eri tavoilla, joskus voi joutua vajaalle eikä ole helppoa pysyä pelissä mukana. HJK loi kyllä tarpeeksi maalipaikkoja voittaakseen ottelun. Klubin kolme maalia oli tänään liikaa meille, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara sanoi seuran verkkosivuilla.

Voiton myötä HJK vahvisti asemaansa Veikkausliigan kärjessä. Ero toisena olevaan RoPSiin venyi neljään pisteeseen. FC Honka jatkaa sarjataulukossa seitsemäntenä. Katso ottelun maalikooste videolta.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.