HJK on jalkapallon Suomen mestari 2018

Veikkausliiga | HJK on jalkapallon Suomen mestari 2018 - Helsingin Jalkapalloklubi on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden kaudella 2018.

Helsingin Jalkapalloklubi on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden kaudella 2018.

HJK:n mestaruus varmistui keskiviikkona neljä kierrosta ennen Veikkausliigakauden päätöstä, kun HJK voitti Tampereella pelatussa vierasottelussa mitaleista taistelevan Ilveksen lukemin 1-2.

HJK nousi voitolla 68 sarjapisteeseen ja kasvatti piste-eron toisena olevaan Rovaniemen Palloseuraan 15 pisteeseen. Molemmilla joukkueilla on neljä ottelua jäljellä, joten RoPS ei voi enää kuroa piste-eroa umpeen.

Suomen Mestaruus on HJK:lle toinen peräkkäinen ja kaiken kaikkiaan seurahistorian 29:s.

HJK ylitti samalla Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa komean rajapyykin, sillä helsinkiläiset ovat tehneet nyt vuodesta 1990 lähtien pelatussa Veikkausliigassa yhteensä 1501 maalia.

Europaikoista ja himmeimmistä mitaleista käydään hurja taistelu

Tällä hetkellä RoPS on sarjataulukossa toisena 53 pisteellä ja sarjanousija FC Honka kolmantena 48 pisteellä. Neljäntenä olevalla KuPSilla ja viidentenä olevalla Ilveksellä on 46 pistettä. Kaikilla Veikkausliigan joukkueilla on neljä ottelua pelaamatta.

Suomen mestaruuden voittanut joukkue pääsee ensi kaudella osallistumaan Mestarien liigan karsintoihin. Veikkausliigassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pääsevät karsimaan Eurooppa-liigaan. Suomen Cupin voittanut FC Inter on jo ansainnut paikkansa Eurooppa-liigan karsintoihin.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.