Huuhkajat kohtaa tiistaina Liechtensteinin: ”Ei tule helppo peli”

Jalkapallo | Huuhkajat kohtaa tiistaina Liechtensteinin:

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa tiistaina Liechtensteinin EM-karsintaottelussa Vaduzissa Rheinpark Stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 21.45.

Suomi on EM-karsintojen J-lohkossa kolmen pelatun ottelun jälkeen toisena kuudella pisteellä. J-lohkoa johtaa Italia, joka on voittanut kaikki kolme otteluaan. Kolmantena tuleva Kreikka ja neljäntenä oleva Bosnia-Hertsegovina ovat keränneet kolmesta pelistä neljä pistettä.

Huuhkajat nappasi lauantaina riemastuttavan 2–0 kotivoiton AS Roma-hyökkääjä Edin Dzekon tähdittämästä Bosnia-Hertsegovinasta loppuunmyydyllä Tampereen Ratinan stadionilla. Suomen molemmat maalit teki huippukauden Englannin kentillä pelannut Teemu Pukki.

Ratinan sateinen ja aurinkoinen lauantai-ilta sekä ottelun jälkeiset juhlat olivat varmasti unohtumattomia hetkiä pelaajien lisäksi monille suomalaisen jalkapallon ystäville. Nyt tuo hyvän olon tunne on hetkeksi unohdettava ja iskettävä vielä kerran kaikki kehiin. Liechtenstein-ottelun jälkeen Huuhkajat pelaa seuraavan EM-karsintaottelunsa 5. syyskuuta Kreikkaa vastaan Tampereella.

”Tiedetään, että ei tule helppo peli”

Tiistaina kohdattava Liechtenstein ei ole vastustajana yhtä nimekäs. Liechtenstein on hävinnyt kaikki kolme karsintaotteluaan maalierolla 0–11. Viimeksi lauantaina Liechtenstein kohtasi vieraskentällä Armenian, ja hävisi ottelun 3–0.

Huuhkajat eivät kuitenkaan aliarvioi vastustajaa.

– Kaikilla on tuoreessa muistissa meidän viime kohtaaminen. Tiedetään, että ei tule helppo peli. Varsinkin kun pelataan vieraskentällä. Pitää olla 100 prosenttinen keskittyminen ja takki visusti kiinni. Luotetaan omaan tekemiseen, se takaa parhaat lähtökohdat otteluun, Jere Uronen kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Liechtensteinin odotetaan lähtevän tiistaiseen otteluun vahvasti puolustavalla taktiikalla. Huuhkajilla tulee olemaan haaste murtaa kotijoukkueen alhaalla lepäävä puolustusmuuri.

– Se on kysymys, johon löydetään vastaus vasta kun peli on käynnissä. Nopeat hyökkäykset ja vastahyökkäykset ovat olleet meidän vahva ase ja toimineen hyvin meillä. Jos puolustus pelaa matalammalta, niin niihin ei avaudu niin paljoa mahdollisuuksia. Toisaalta avautuu mahdollisuus pallohallintaan ja pelata hitaammilla hyökkäyksillä.

– Tärkeintä on jatkaa siitä miten lopetettiin lauantaina. Pallorohkeus, tiivis puolustuspeli, taisteluilme ja kimpassa tekeminen. Niitten pitää aina toimia, jos halutaan voittaa. Tehdään oikeita ratkaisuja viimeisellä kolmanneksella, syötöt kohdilleen ja vedot maalia kohden. Huuhkajat on iskussa ja tosi nälkäisiä, Uronen päättää.

Suomen pelaajista kesken Bosnia-ottelun kentältä vaihtoon tullut laitapakki Albin Granlund on varmuudella sivussa Liechtenstein-ottelusta.

Liechtenstein ja Suomi iskevät yhteen tiistaina Vaduzissa klo 21.45 Suomen aikaa. Viafree näyttää ottelun ilmaiseksi.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.