JAA

Suomalaismaalivahti Kari Lehtonen on päättänyt lopettaa pitkän pelaajauransa. Lehtonen kertoo ammattilaisuransa päättymisestä The Athleticille antamassaan haastattelussa.

35-vuotias Lehtonen piti viime kaudella välivuoden ammattilaisjääkiekosta, ja halusi vielä pitää oven avoinna paluuta varten.

– Odotin viime kaudella sitä, että tuleeko jollekin seuralle huono startti, loukkaantumisia tai muuta vastaavaa. Yhtäkkiä päätin, että tämä oli tässä. Vietin enemmän aikaa perheeni kanssa. En silti halunnut ilmoittaa virallisesti lopettamisesta, vaan halusin pitää oven paluulle avoinna, Lehtonen kertoo.

Lehtonen sanoo odottaneensa välivuoden aikana sitä, palaako kipinä pelaamiseen takaisin. Pohdinnoista huolimatta hänen pitkä ammattilaisura tulee nyt lopullisesti päätökseensä.

– En ole tuntenut enää halua pukea pelivarusteita päälleni, Lehtonen sanoo.

Lehtonen pelasi NHL:ssä kaudesta 2003-2004 alkaen yhteensä 649 runkosarjaottelua. Hän edusti NHL-uransa aikana Atlanta Thrashersia ja Dallas Starsia. Lehtonen valittiin kahdella kaudella Liigan parhaaksi maalivahdiksi ja hän voitti uransa aikana mm. olympiapronssia Sotshin olympialaisissa vuonna 2014.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.