Jääkiekon MM-finaali 1995: Suomi – Ruotsi

Jääkiekko | Jääkiekon MM-finaali 1995: Suomi – Ruotsi - Maailma on tällä hetkellä pysähdyksissä. Sama koskee urheilua. Meinaako seinät ja katto tulla vastaan kotisohvalla? Hätä ei ole tämännäköinen, sillä internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon urheilua katsottavaksi. Kuten legendaarinen 95 MM-finaali!

Maailma on tällä hetkellä pysähdyksissä. Sama koskee urheilua. Meinaako seinät ja katto tulla vastaan kotisohvalla? Hätä ei ole tämännäköinen, sillä internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon urheilua katsottavaksi. Kuten legendaarinen 95 MM-finaali!

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 1995 olivat järjestyksessään 59. MM-kisat ja ne pelattiin kahdeksatta kertaa Ruotsissa. Koko Suomi meni ennennäkemättömällä tavalla sekaisin, kun Leijonat voitti maan historian ensimmäisen maailmanmestaruutensa kaatamalla turnauksen loppuottelussa Ruotsin lukemin 4–1.

Suomen maalit Tukholman Globen-areenalla pelatussa finaalissa tekivät kapteeni Timo Jutila ja ”Ruotsin kaataja” Ville Peltonen, joka viimeisteli ottelussa kypärätempun.

Jarmo Myllys valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Ville Peltosen sekä Jere Lehtisen kanssa ”Tupu-Hupu-Lupu” -ketjun muodostanut Saku Koivu puolestaan valittiin kisojen parhaaksi hyökkääjäksi.

Koko ottelun tallenne löytyy YouTubesta. Ja pelin jälkeen pääsee vielä fiilistelemään uudestaan torijuhlat! #NEVÖFOGET #TORILLE

Suomen joukkue jääkiekon MM-kisoissa 1995
Jarmo Myllys
Ari Sulander
Jukka Tammi
Erik Hämäläinen
Timo Jutila (C)
Marko Kiprusoff
Janne Niinimaa
Petteri Nummelin
Mika Strömberg
Hannu Virta
Raimo Helminen
Sami Kapanen
Esa Keskinen
Saku Koivu (A)
Tero Lehterä
Jere Lehtinen
Mika Nieminen
Janne Ojanen (A)
Marko Palo
Ville Peltonen
Raimo Summanen
Antti Törmänen
Juha Ylönen

Valmennusjohto
Curt Lindström – Päävalmentaja
Hannu Aravirta – Apuvalmentaja
Jari Kaarela – Apuvalmentaja
Heikki Riihiranta – Joukkueenjohtaja

Muut toimihenkilöt
Juhani Ikonen – Lääkäri
Jari Rautiainen – Fysioterapeutti
Veli-Matti Pohjonen – Hieroja
Tomi Mäkipää – Varustepäällikkö
Aleksandr Surenkin – Huoltaja
Mika Saarinen – Tilastot
Esko Nokelainen – Scouting

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä