Jalkapallon naisten MM-kisat 2023 pelataan kahdessa maassa

Jalkapallo | Jalkapallon naisten MM-kisat 2023 pelataan kahdessa maassa - Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan vuonna 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan vuonna 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Näin ollen naisten MM-turnaus jaetaan ensimmäistä kertaa kahden järjestäjämaan kesken.

Australia ja Uusi-Seelanti voittivat FIFA:n komitean äänestyksessä vastaehdokkaansa Kolumbian äänin 22–13. Kisat järjestetään alustavasti heinäkuun 10. ja elokuun 20. välisenä aikana. Järjestäjämaat saavat automaattisesti paikan lopputurnaukseen.

Vuoden 2023 MM-turnauksessa on myös mukana ensimmäistä kertaa 32 joukkuetta, kun Ranskassa vuonna 2019 järjestetyissä kisoissa joukkuemäärä oli 24. Kisat on tarkoitus pelata 12 kaupungissa, joista seitsemän on Australiassa ja viisi Uudessa-Seelannissa.

Alunperin vuoden 2023 kisojen järjestämistä tavoittelivat myös Japani ja Brasilia, mutta kumpikin maa päätti veti hakuprosessinsa pois koronaviruksen aiheuttamien taloushaasteiden takia.

Yhdysvallat on juhlinut maailmanmestaruutta kaksissa edellisissä MM-kisoissa.

Katso videolta Australian ja Uuden-Seelannin hakemusvideo. Hyvältä näyttää!

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.