Jari Litmanen täyttää vuosia tänään – Katso tästä hienoimmat ja hauskimmat hetket hänen uraltaan

Tänään on hyvä syy vetää liput salkoon ja keittää mitalikahvit, sillä Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija viettää tänään syntymäpäiviään. 48-vuotiaan Jari Litmasen uran virallisesta loppumisesta ei ole vieläkään tullut virallista tiedotetta, mutta edellisestä pelistä on kulunut jo tovi, joten voimme jo myöntää itsellemme, että elämme Kuninkaan jälkeistä aikaa.

Vuosien varrella olemme saaneet nauttia Litmasen esityksistä sekä pelikentillä että kentän ulkopuolella ja nyt on hyvä hetki kerrata noita upeita hetkiä. Tästä pääset katsomaan ja nauttimaan hienoimmista ja hauskimmista hetkistä hänen urallaan. Ota hyvä asento ja nauti näistä videoista.

Hienoimmat maalit Ajaxin paidassa

Kuningas jakaa jääkiekko-oppejaan nigerialaiselle joukkuekaverilleen Finidi Georgelle.

Kuningas ja Niki Juusela selostuskopissa, jossa arvokisaottelu tuntui jäävän varjoon Litmasen nokkelien kommenttien vieressä.

Kaunis ja tunnelmallinen video, jolla valmistauduttiin siihen surulliseen hetkeen, jolloin Kuningas päättää laittaa nappulakengät naulaan.

Litmanen vetää kammottavan liukutaklauksen Schalkea vastaan. Kuka tahansa muu olisi saanut punaisen, mutta Kuningas pääsi pälkähästä.

38-vuotias Litmanen pelasi uskomattoman pelin Saksaa vastaan ja Saksan päävalmentaja Joachim Löw sanoi Litmasen olleen kentän paras pelaaja.

Litmanen nuorena poikana Lahden Reippaan riveissä.

Litmasen uskomaton saksipotkumaali AC Oulun verkkoon.

Litmanen teki taikojaan Englantia vastaan käydyssä ottelussa.

Manchester Unitedin Wayne Rooney kertoo seuranneensa Litmasta nuorena.

Litmanen ja Teemu Selänne nuorina Taffelin mainoksessa

Jari Litmasen maagiset otteet Respect-ottelussa

Litmanen oli Ajaxin Allstarsien mukana Hong Kongissa pelaamassa näytösotteluita ja oli kentän kiistaton kuningas.

Suuri osa kansasta oli jo unohtanut Litmasen merkityksen Suomen maajoukkueelle ja odotti hänen jättävän maajoukkuepelit taakseen, mutta sitten tuli vuoden 2006 karsintojen avausottelu Puolaa vastaan.

Litmanen yritti keventää tunnelmaa Malmön harjoituksissa pyöräilemällä juoksurataa ympäri.

Mika Nurmela lopetti uransa, jonka vuoksi Litmanen, Niemi ja Hyypiä lähettivät videoterveiset hänelle. Niemi ja Hyypiä pysyivät asialinjalla, kun taas Kuningas kerkesi haravoinniltaan heittämään hieman vitsiä mukaan.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.