Kaksinkertainen olympiavoittaja Petter Northug lopettaa uransa: ”Päätös on vaikea”

Talviurheilu | Kaksinkertainen olympiavoittaja Petter Northug lopettaa uransa:

Maastohiihdon moninkertainen arvokisavoittaja Petter Northug järjesti keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa hän ilmoitti lopettavansa uransa.

Uransa aikana kaksi olympiakultaa ja 13 MM-kultamitalia voittanut 32-vuotias norjalaistähti on kärsinyt edellisten vuosien aikana loukkaantumisista sekä lukuisista sairasteluista, jotka ovat haitanneet miehen harjoittelua. Edellisen kerran Northug nähtiin kilpailemassa maailmancupissa vuosi sitten.

Northug ilmoitti lopettamispäätöksestään keskiviikkona Norjassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Miesten hiihtoa viime vuodet dominoinut norjalainen liikuttui kyyneliin.

– Unelmoin pienenä poikana tulevani hyväksi hiihtäjäksi. Olen todella ylpeä kaikesta siitä, mitä olen saavuttanut. Maastohiihto on ollut valtava osa elämääni todella pitkään, joten on hyvin vaikea luopua siitä, Northug sanoi.

– Päätös on vaikea, mutta samaan aikaan tämä tuntuu todella hyvältä. Tämä on minulle paras ratkaisu. Uskon olevani tyytyväinen tähän pääätökseen.

Northug teki viimeisen vuoden aikana valtavasta töitä, jotta hän olisi pystynyt palaamaan huipulle. Hän kertoi tehneensä kaikkensa kuntoon pääsemiseksi.

– Viimeisten viikkojen aikana tajusin, että olen liian kaukana. Päätin olla käyttämättä enempää energiaa siihen. Olen elänyt siinä uskossa, että tämä kääntyisi. Kroppani ei kuitenkaan enää kestä enempää ja pää on vähän liian väsynyt aiemmin tapahtuneesta, hän tunnusti.

Northug on yksi kaikkien aikojen parhaista mieshiihtäjistä. Norjalainen tuli tunnetuksi mahtavasta loppukiristään, jolla hän hyvin usein karisti viimeisimmät kilpailijansa. Northug voitti molemmat olympiakultansa (parisprintti ja 50 km perinteinen) Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010.

 

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.