Kalle Rovanperä syntyi ajamaan – katso dokumentti

Moottoriurheilu | Kalle Rovanperä syntyi ajamaan – katso dokumentti - Red Bullin julkaisema Born to Drive -lyhytdokumentti kertoo rallisensaation tarinan Puuppolan Käpälämäestä rallin MM-sarjan nuorimmaksi tehdaskuljettajaksi.

Red Bullin julkaisema Born to Drive -lyhytdokumentti kertoo rallisensaation tarinan Puuppolan Käpälämäestä rallin MM-sarjan nuorimmaksi tehdaskuljettajaksi.

Kalle Rovanperällä ralliautoilu on geeneissä: hänen isänsä, Harri Rovanperä, ajoi rallin MM-sarjaa useiden tallien tehdaskuljettajana yli vuosikymmenen ajan. Harri epäileekin, että 3-vuotiaana mönkijään selkään hypänneen pojan kasteveteen on lipsahtanut loraus bensaa – sen verran innolla nuorempi Rovanperä on aina päristellyt kaikella missä on polttomoottori.

Kallen luontaiset taipumukset ratin takana nostivat hänet rallimaailman tietoisuuteen ensimmäisen kerran vain 8-vuotiaana, kun video pienestä pellavapäästä revittelemässä ralliautoa lumella alkoi levitä internetissä. Maailman nuorimmaksi ralliautoilijaksi tituleerattu poika todisti kuitenkin nopeasti, että hän on paljon enemmän kuin pelkkä viraalihitti.

Kalle ajoi ensimmäisen kisansa vuonna 2013 vasta 12-vuotiaana, voitti kaksi vuotta myöhemmin Latvian rallisarjan R2-luokan mestaruuden, jota seurasi kaksi peräkkäistä Latvian rallisarjan yleisen luokan mestaruutta. Tämän jälkeen vuorossa olivat sekä Italian, että Suomen kansalliset rallit.

Vuonna 2017 Rovanperän Trafilta saama harvinainen poikkeuslupa mahdollisti ajoluvan suorittamisen alaikäisenä ja 17-vuotiaana saatu ajokortti petasi tien historialliseen debyyttiin rallin MM-sarjassa. Ensimmäinen oppimatka päättyi keskeytykseen, mutta heti toisessa osakilpailusta kotiintuomisina oli WRC2-luokan voitto historian nuorimpana kuljettajana. Meneillä olevaan kauteen Kalle starttasi rallin MM-sarjan nuorimpana tehdaskuljettajana ja kauden puoliväliin tultaessa nuoren miehen otteet Škoda Fabia R5 -auton ratissa ovat osoittaneet hänen syntyneen ajamaan.

Kalle Rovanperä on kirjoittanut vuosien varrella rallihistoriaa uusiksi nopeammin kuin painomuste on ehtinyt kuivua. Vaikka kaikki sanakirjasta löytyvät superlatiivit ovat käytetty loppuun jo tässä vaiheessa Puuppolan pojan taivalta, Born to Drive -dokumentti tarjoaa harvinaisen kurkistuksen kulisseihin ja kertoo rallisensaation tarinan tämän uraa kosketusetäisyydeltä seuranneiden silmin. Katso lyhytdokumentti alla olevalta videolta tai tästä linkistä.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.