Karjalainen: Lauri Dalla Valle lopettaa pelaajauransa

Jalkapallo | Karjalainen: Lauri Dalla Valle lopettaa pelaajauransa - 26-vuotias suomalaisjalkapalloilija Lauri Dalla Valle on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Dalla Valle kertoo asiasta sanomalehti Karjalaisen verkkosivuilla.

26-vuotias suomalaisjalkapalloilija Lauri Dalla Valle on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Dalla Valle kertoo asiasta sanomalehti Karjalaisen verkkosivuilla.

Vuonna 1991 syntyneiden lupaavimpana suomalaisjalkapalloilijana pidetty Dalla Valle vahvistaa uran päättymisen Karjalaiselle ja kertoo, että hän aikoo jatkossa keskittyä omaan valokuvaus- ja konsulttiyritykseensä.

– Halusin siirtyä luontevasti uusiin haasteisiin, Dalla Valle sanoo.

Jo 15-vuotiaana Joensuun Jipon edustusjoukkueessa debytoinyt hyökkääjälupaus sai vuonna 2006 kutsun englantilaisseura Liverpoolin testileirille ja hän solmi seuran kanssa akatemiasopimuksen. Dalla Valle pääsi edustusjoukkueen kokoonpanossa kerran kentälle Eurooppa-liigan karsintaottelussa heinäkuussa 2010.

Liverpoolista Dalla Valle siirtyi Fulhamiin, mutta vietti suurimman osan ajastaan lainalla Bournemouthissa, Exeter Cityssä ja Crewe Alexandrassa sekä skotlantilaisessa Dundee Unitedissa. Lainareissujen jälkeen hän siirtyi Norjaan Moldeen. Sen jälkeen tie vei Belgiaan Sint-Truideniin ja lainapestiltä tuttuun englantilaisseuraan Crewe Alexandraan. Dalla Vallen ammattilaisuran viimeiseksi seuraksi jäi Serbian pääsarjajoukkue FK Zemun.

Dalle Valle edusti Suomea kaikissa juniorimaajoukkueissa 15-vuotiaasta lähtien, mutta debyytti A-maajoukkueessa jäi häneltä tekemättä.

Stuart Baxterin oli määrä kutsua Dalla Valle Suomen A-maajoukkueen harjoitusleirille tammikuussa 2009, mutta Liverpool kielsi Dalla Vallea lähtemästä vedoten seurajoukkuevelvoitteisiin. Sittemmin Dalla Valle kieltäytyi pelaamasta alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa EM-karsintaotteluissa. Sukujuuriensa vuoksi Dalla Vallella oli kutsun saadessaan mahdollista edustaa myös Italiaa, minkä hän halusi pitää avoinna.

– Jos Suomi ja Italia olisivat saman tasoisia maita jalkapallossa, pelaisin Suomen puolesta. Mutta koska olen kunnianhimoinen pelaaja ja haluan voittaa mahdollisimman paljon urani aikana, niin kaikki tietävät, että siinä on ero, pelaako Italian vai Suomen maajoukkueessa. Kaikki riippuu tietenkin myös siitä, minkä tasoinen pelaaja päädyn olemaan ja mitkä ovat mahdollisuuteni, Dalla Valle sanoi 3. kesäkuuta 2010 ilmestyneessä Urheilulehdessä.

Tuoreimmat

Näin käy Veikkausliigassa – FC Inter, KuPS ja SJK haastavat HJK:n – sarjanousijoilla edessä vaikea kausi

Veikkausliigan kausi 2021 polkaistaan käyntiin lauantaina 24. huhtikuuta. Lue ennakko alkavasta kaudesta.

Our Dream – Story of the EURO2020 qualifiers – Tribuuttivideo Huuhkajille

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 11. kesäkuuta. Katso Urheilu247:n tekemä tribuuttivideo Huuhkajille!

Video: Upeimmat hetket El Clásicossa

Real Madridin ja Barcelonan välinen El Clásico on tarjonnut vuosien varrella unohtumattomia hetkiä.

Katso minidokumentti yhdestä maailman suurimmasta ottelusta – El Clásico

El Clasico kerää TV-vastaanottimien ääreen satoja miljoonia katsojia.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.