Kärpät teki yli miljoonan euron voiton

Jääkiekko | Kärpät teki yli miljoonan euron voiton - Oulun Kärpät -konsernin muodostavat urheiluliiketoimintaa harjoittava emoyhtiö Oulun Kärpät Oy sekä tytäryhtiöt musiikkifestivaalijärjestäjä Qstock Oy ja työvoimavuokrausta harjoittava Työtahti Oy. 30.4.2018 päättynyt tilikausi on ensimmäinen, johon molemmat tytäryhtiöt on yhdistelty vertailukelpoiselta 12 kuukauden ajalta.

Oulun Kärpät -konsernilla menestyksellinen tilikausi

Oulun Kärpät -konsernin muodostavat urheiluliiketoimintaa harjoittava emoyhtiö Oulun Kärpät Oy sekä tytäryhtiöt musiikkifestivaalijärjestäjä Qstock Oy ja työvoimavuokrausta harjoittava Työtahti Oy. 30.4.2018 päättynyt tilikausi on ensimmäinen, johon molemmat tytäryhtiöt on yhdistelty vertailukelpoiselta 12 kuukauden ajalta.

Konsernin liikevaihdoksi muodostui 15,8 miljoonaa euroa ja liiketulokseksi 1,2 miljoonaa euroa, joista molemmista emoyhtiön osuus oli noin 70 %. Sekä konsernin että emoyhtiön tulonmuodostuksen kannalta merkittävimmän tekijän eli liigajoukkueen menestys oli erinomainen, kun kausi runkosarjan voiton jälkeen huipentui keväällä Suomen mestaruuteen. Urheilullinen menestys johti kasvaneisiin tuottoihin niin yhteistyösopimuksissa, lipunmyynnissä kuin ravintolatuotoissakin. Yhteenlaskettuna emoyhtiön tuotot olivat 11,2 miljoonaa euroa eli 1,4 miljoonaa euroa edellisvuotta suuremmat. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli noin 5.400.

Myös tytäryhtiöiden liiketoiminta kehittyi tilikaudella suunnitellusti. Työtahti Oy kasvoi ensimmäisen täyden 12 kuukauden tilikautensa aikana merkittäväksi toimijaksi alueellaan. Qstock Oy piti asemansa Pohjois-Suomen suurimpana musiikkifestivaalina, ja kesällä 2018 järjestetty festivaali oli loppuunmyyty jo kuudetta kertaa peräkkäin.

Konsernin ja emoyhtiön tase sekä rahoitusasema ovat edelleen erittäin vahvat. Konsernin omavaraisuusaste oli tilikauden päättyessä 54 % ja emoyhtiön 72 %. Konsernitaseen loppusumma oli 11,0 miljoonaa euroa, josta rahojen ja pankkisaamisten osuus 3,3 miljoonaa euroa.

Konsernilla oli tilikauden aikana vakinaisessa työsuhteessa keskimäärin 105 henkilöä, joille maksettiin palkkoja yhteensä 6,2 miljoonaa euroa. Lisäksi konserni tarjoaa kauden aikaisissa ottelu- ja muissa tapahtumissa lukuisan määrän työmahdollisuuksia alueen nuorille. Tilikauden aikana konserni maksoi arvonlisäveroja 2,0 miljoonaa euroa, pidätti ja edelleen tilitti palkkojen ennakonpidätyksiä 1,8 miljoonaa euroa sekä maksoi palkkoihin liittyviä muita sivukuluja yhteensä 1,0 miljoonaa euroa.

Emoyhtiö Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti 29.8.2018, että päättyneeltä tilikaudelta jaetaan osinkoa yhteensä 0,1 miljoonaa euroa, josta lähes 80 % ohjautuu yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppä-säätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen. Perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien Oulun Kärpät Oy on jakanut osinkoja yhteensä 1,8 miljoonaa euroa.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.