Kärpiltä huippuhankinta – Libor Sulak siirtyy Ouluun

Oulun Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät saa Sulakista monipuolisen, hyvin liikkuvan puolustajan. Sulak istuu hyvin KHL:ään siirtyneen Jakub Krejcikin jättämään aukkoon, Kärppien puolustuksen vasemmalle puolelle.

”Libor on kansainvälisen tason pelaaja, joka on esiintynyt MM-kisoissa ja alkaa olla jo vakiokalustoa EHT:llä. Hän on erittäin tervetullut lisä meidän nopeaan pelitapaan, joka vaatii hyvää luistelua ja liikkuvuutta. Hän on meille tuttu pelaaja Liigasta, ja hän on jo osoittanut olevan huippupelaaja tässä sarjassa”, Aho kertoo Kärppien tiedotteessa.

”Kärpät on yksi parhaista organisaatioista koko Euroopassa. Tämä on oikea askel minulle, sillä pidän joukkueen tyylistä ja tavasta pelata. Liiga on minulle hyvä sarja, sillä siellä pelataan nopeaa ja fyysistä peliä, sekä lauotaan paljon”, Sulak kertoo.

Sulak on pelannut Liiga-uransa aikana Pelicansissa ja Kookoossa yhteensä 73 ottelua tehopistein 16+32=48. 

Samu Tuomaalalle sopimus Liigaan

Sulakin sopimuksen lisäksi Kärpät tiedotti solmineensa kaksivuotisen sopimuksen 17-vuotiaan Samu Tuomaalan kanssa. Tuomaala pelasi kaudella 2019 – 20 yhteensä 40 runkosarjaottelua Nuorten SM-Liigassa tehopistein 15+8=23. Tuomaala on varauskelpoinen kesän 2021 NHL-varaustilaisuudessa, ja hyökkääjää pidetäänkin yhtenä lupaavimmista suomalaisista pelaajista omassa ikäluokassaan.

Katso tästä kaikkien Liiga-seurojen sopimustilanteet kaudelle 2020-2021

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.