KHL: Jokerit pelaa kotiottelunsa Helsingissä – vierasjoukkueille rakennetaan oma kupla

Jääkiekko | KHL: Jokerit pelaa kotiottelunsa Helsingissä - vierasjoukkueille rakennetaan oma kupla - Jokerit ja KHL ovat rakentaneet mallin, joka mahdollistaa ulkomaisten joukkueiden turvallisen matkustamisen Suomeen.

Jokerit pelaa kauden 2020-21 kotiottelunsa Hartwall Arenassa. Helsinkiläisseura ja KHL ovat rakentaneet mallin, joka mahdollistaa ulkomaisten joukkueiden turvallisen matkustamisen Suomeen. Näin myös Jokerit pystyy pitämään tukikohtaansa Helsingissä ja matkustamaan täältä käsin vieraspeleihin.

Koronaviruspandemia pitää maailmaa edelleen otteessaan, mikä on pakottanut myös eri huippu-urheilusarjat täysin uuteen tilanteeseen. Suunnitelmia alkavan kauden varalle on laadittu ja alati muuttuvaan tilanteeseen reagoitu läpi kevään ja kesän. 

KHL on aloittanut 1. syyskuuta kaikkien joukkueiden jäsenien sekä seurojen henkilökunnan koronatestit, joita tehdään joka viides päivä. Intensiivisen testauksen lisäksi käyttöön otetaan monia muita pelaajien ja joukkueiden työntekijöiden turvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä. 

Vierasjoukkueet saapuvat Helsinkiin omilla charter-lennoillaan. Heidät kuljetetaan lentokentältä omalla linja-autolla hotellille, jossa heille on varattu omat eristetyt tilat, joissa majoittua ja ruokailla. Joukkueiden edustajat eivät 1-2 päivää kestävien Helsingin-vierailuidensa aikana poistu hotellin omista tiloistaan muualle kuin Hartwall Arenan rajatulle alueelle tai lentokentälle.

Joukkueet liikkuvat hotellilta omalla linja-autollaan Hartwall Arenaan, jossa kaukalotasossa käytössä on niin kutsuttu puhdas alue (clean area). Tälle alueelle pääsevät vain KHL:n koronatestauksen piiriin kuuluvat henkilöt ja heidän henkilöllisyytensä sekä voimassa oleva negatiivinen koronatestin tulos varmistetaan QR-koodia näyttämällä. Ilman negatiivista testitulosta ei pääse puhtaalle alueelle. Joukkueet siirtyvät otteluiden jälkeen omalla linja-autollaan lentokentälle ja poistuvat maasta.

Jokereilla on samat käytännöt omilla vieraspelimatkoillaan niin halleissa kuin hotelleissakin. Hotelleissa joukkueelle on varattu oma kerros ja myös ruokailut tapahtuvat erillään hotellin muista vieraista. Joukkueen edustajat eivät poistu hotellilta muualle kuin yhteisellä kuljetuksella hallille tai lentokentälle. Matkustettaessa käytetään sekä lentokoneessa että -kentillä suojamaskeja. Myös hallille saavuttaessa on käytettävä maskia niin Suomessa kuin ulkomailla.

Lue lisää Jokereiden kotiotteluiden käytännöistä seuran verkkosivuilta.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.