Klassikkovideo: Mika Noronen jynssäsi maalituomarin pleksin puhtaaksi

Jääkiekko | Klassikkovideo: Mika Noronen jynssäsi maalituomarin pleksin puhtaaksi - Ammattilaisuransa jo lopettanut suomalaismaalivahti Mika Noronen pelasi pitkän ja upean uransa aikana mm. NHL:ssä, jossa hän edusti Buffaloa sekä Vancouveria. Pelejä kertyi myös AHL:ssä, SM-liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa.

Ammattilaisuransa jo lopettanut suomalaismaalivahti Mika Noronen pelasi pitkän ja upean uransa aikana mm. NHL:ssä, jossa hän edusti Buffaloa sekä Vancouveria. Pelejä kertyi myös AHL:ssä, SM-liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa.

Noronen pelasi NHL:ssä yhteensä kuusi kautta, ja saldoksi tuli 71 pelattua NHL-ottelua. Buffalon ykkösvahtina Norosen alkuvuosina oli tshekkilegenda Dominik Hasek, jota oli käytännössä mahdotonta syrjäyttää.

Buffalossa pelatessaan Noronen pelasi useamman ottelun myös Sabresin AHL-farmijoukkue Rochester Americansissa.

Yksi mieliinpainuvimmista hetkistä Norosen AHL-uran aikana koettiin kaudella 2001-2002, kun Rochesterin ja Syracusen välisessä ottelussa vastustajan pelaajan lyöntilaukaus kilahti Norosen vartioiman maalin ylärimaan. Jostain syystä Norosen maalin takana ollut maalituomari painoi punalampun palamaan maalin merkiksi. Kaikista käsittämättömintä oli se, että maali todella hyväksyttiin.

Tämän päätöksen jälkeen Noronen teki oman mielipiteensä hyvin selväksi. Noronen otti vesipullon, kävi ruiskuttamassa sitä maalituomarin edessä olevaan pleksiin ja jynssäsi ruudun puhtaaksi.

Tuoreimmat

Roope Riski Veikkausliigan Vuoden pelaaja – Usman Sale Vuoden tulokas

Vuoden 2021 Captain's Ball -gaalassa jaettiin palkinnot Veikkausliigan Vuoden Pelaajalle ja Vuoden tulokkaalle.

Anthony Olusanya siirtyy HJK:hon: ”Hänellä on poikkeuksellinen kyky päästä maalipaikoille”

HJK ja Anthony Olusanya, 20, ovat tehneet sopimuksen, joka kattaa kaudet 2021 ja 2022, ja siinä on optio kaudesta 2023.

Video: Markus Nurmi teki Liiga-historian nopeimman maalin – kiekko verkkoon neljässä sekunnissa!

TPS:n hyökkääjä Markus Nurmi onnistui lauantain Liiga-kierroksella maalinteossa ainoastaan neljän sekunnin pelin jälkeen ottelussa Porin Ässiä vastaan.

TPS:n pisteputki jatkuu, Tapparalle viides voitto putkeen – katso lauantain Liiga-pelien maalikoosteet

Liigassa pelattiin lauantaina seitsemän ottelun kierros. Voittoihin ylsivät HIFK, Ilves, SaiPa, Lukko, TPS, Tappara ja Sport. TPS venytti pisteputkensa jo yhden ottelun mittaiseksi ja Tapparan voittoputki venähti viiteen peliin.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.