Klassikkovideo: Mika Noronen jynssäsi maalituomarin pleksin puhtaaksi

Jääkiekko | Klassikkovideo: Mika Noronen jynssäsi maalituomarin pleksin puhtaaksi - Ammattilaisuransa jo lopettanut suomalaismaalivahti Mika Noronen pelasi pitkän ja upean uransa aikana mm. NHL:ssä, jossa hän edusti Buffaloa sekä Vancouveria. Pelejä kertyi myös AHL:ssä, SM-liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa.

Ammattilaisuransa jo lopettanut suomalaismaalivahti Mika Noronen pelasi pitkän ja upean uransa aikana mm. NHL:ssä, jossa hän edusti Buffaloa sekä Vancouveria. Pelejä kertyi myös AHL:ssä, SM-liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa.

Noronen pelasi NHL:ssä yhteensä kuusi kautta, ja saldoksi tuli 71 pelattua NHL-ottelua. Buffalon ykkösvahtina Norosen alkuvuosina oli tshekkilegenda Dominik Hasek, jota oli käytännössä mahdotonta syrjäyttää.

Buffalossa pelatessaan Noronen pelasi useamman ottelun myös Sabresin AHL-farmijoukkue Rochester Americansissa.

Yksi mieliinpainuvimmista hetkistä Norosen AHL-uran aikana koettiin kaudella 2001-2002, kun Rochesterin ja Syracusen välisessä ottelussa vastustajan pelaajan lyöntilaukaus kilahti Norosen vartioiman maalin ylärimaan. Jostain syystä Norosen maalin takana ollut maalituomari painoi punalampun palamaan maalin merkiksi. Kaikista käsittämättömintä oli se, että maali todella hyväksyttiin.

Tämän päätöksen jälkeen Noronen teki oman mielipiteensä hyvin selväksi. Noronen otti vesipullon, kävi ruiskuttamassa sitä maalituomarin edessä olevaan pleksiin ja jynssäsi ruudun puhtaaksi.

Tuoreimmat

Neljä mustaa hevosta toukokuun jääkiekon MM-kisoissa — mihin joukkueet voivat yltää?

Jääkiekkofanit odottavat kuumeisesti Latviassa toukokuun lopulla järjestettävien jääkiekon maailmanmestaruuskisojen alkamista. Kyseessä on järjestyksessään jo 85. kerta kun jääkiekkomaat asettuvat toisiaan vastaan kilpailemaan...

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.