Klassikkovideo: Mika Noronen jynssäsi maalituomarin pleksin puhtaaksi

Jääkiekko | Klassikkovideo: Mika Noronen jynssäsi maalituomarin pleksin puhtaaksi - Ammattilaisuransa jo lopettanut suomalaismaalivahti Mika Noronen pelasi pitkän ja upean uransa aikana mm. NHL:ssä, jossa hän edusti Buffaloa sekä Vancouveria. Pelejä kertyi myös AHL:ssä, SM-liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa.

Ammattilaisuransa jo lopettanut suomalaismaalivahti Mika Noronen pelasi pitkän ja upean uransa aikana mm. NHL:ssä, jossa hän edusti Buffaloa sekä Vancouveria. Pelejä kertyi myös AHL:ssä, SM-liigassa, KHL:ssä, SHL:ssä sekä Sveitsin ja Saksan pääsarjoissa.

Noronen pelasi NHL:ssä yhteensä kuusi kautta, ja saldoksi tuli 71 pelattua NHL-ottelua. Buffalon ykkösvahtina Norosen alkuvuosina oli tshekkilegenda Dominik Hasek, jota oli käytännössä mahdotonta syrjäyttää.

Buffalossa pelatessaan Noronen pelasi useamman ottelun myös Sabresin AHL-farmijoukkue Rochester Americansissa.

Yksi mieliinpainuvimmista hetkistä Norosen AHL-uran aikana koettiin kaudella 2001-2002, kun Rochesterin ja Syracusen välisessä ottelussa vastustajan pelaajan lyöntilaukaus kilahti Norosen vartioiman maalin ylärimaan. Jostain syystä Norosen maalin takana ollut maalituomari painoi punalampun palamaan maalin merkiksi. Kaikista käsittämättömintä oli se, että maali todella hyväksyttiin.

Tämän päätöksen jälkeen Noronen teki oman mielipiteensä hyvin selväksi. Noronen otti vesipullon, kävi ruiskuttamassa sitä maalituomarin edessä olevaan pleksiin ja jynssäsi ruudun puhtaaksi.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.