Klassikkovideo: Muistatko tämän? Arto Tukio ja varaluistimien varaluistimet!

Jääkiekko | Klassikkovideo: Muistatko tämän? Arto Tukio ja varaluistimien varaluistimet! - Valmentajalegenda Hannu Jortikka muisteli lokakuun alussa legendaarista tapausta
Kuva: Telia loves Liiga / YouTube

Valmentajalegenda Hannu Jortikka muisteli lokakuun alussa legendaarista tapausta ”Arto Tukio ja varaluistimien varaluistimet” Telia TV:n Liigalive360-lähetyksessä.

SM-liigan historiassa on nähty paljon värikkäitä persoonia sekä kaukalossa että vaihtoaitioiden penkin takana. Yksi värikkäimmistä on Hannu Jortikka, joka on kuudella Suomen mestaruudellaan eniten mestaruuksia voittanut valmentaja.

Yksi Jortikan tuhansista tarinoista on jäänyt elämään todellisena YouTube-klassikkona, ja se liittyy kauteen 2003-2004, jolloin Jortikka valmensi SM-liigassa Helsingin Jokereita. Jokereiden puolustaja Arto Tukiolla oli silloin ongelmia luistimien kanssa ja hän joutui jättämään pelin kesken.

”Kysyin (Arto) Tukiolta, että mikset varaluistimia ottanut, ja nyt kuulinkin parhaan selityksen, jonka olen jääkiekkovalmentajaurallani kuullut: ’varaluistimilla kaadun, joten en voi pelata niillä’. Mietin vähän aikaa ja sanoin, että ’hetkinen, sulla on varaluistimet, joilla et voi pelata, niin miksei sitten ole varaluistinten varaluistimia, joilla voi pelata – ammattilaisurheilussa’. Tuu nyt Tukio itse selvittämään. Telkkariin voi kertoa sen historian.”

Katso video, jossa Jortikka kertoo yli kymmenen vuotta vanhasta tapauksesta.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.