Komarov ja Filppula siirtyvät New York Islandersiin – Kotkaniemelle tulokassopimus Montrealiin

Jääkiekko | Komarov ja Filppula siirtyvät New York Islandersiin - Kotkaniemelle tulokassopimus Montrealiin - NHL:ssä kuultiin mielenkiintoisia uutisia, kun New York Islanders tiedotti tehneensä pelaajasopimukset suomalaishyökkääjäkaksikko Leo Komarovin ja Valtteri Filppulan kanssa.

NHL:ssä kuultiin mielenkiintoisia uutisia, kun New York Islanders tiedotti tehneensä pelaajasopimukset suomalaishyökkääjäkaksikko Leo Komarovin ja Valtteri Filppulan kanssa.

Komarovin sopimus kattaa seuraavat neljä vuotta ja sopimuksen arvo on noin 10,3 miljoonaa euroa. Filppulan sopimus on yksivuotinen ja hän tienaa sillä reilut 2,3 miljoonaa euroa.

31-vuotias Komarov siirtyy Islandersiin Toronto Maple Leafsista, jossa hän on pelannut viiden kauden ajan. Komarov on pelannut Torontossa 327 runkosarjaottelua tehoilla 52+70=122. Lisäksi hän on pelannut urallaan myös KHL:ssä sekä Liigassa yli 200 kamppailua. NHL:n pudotuspeleissä Komaroville on kertynyt 15 ottelua.

34-vuotias Filppula siirtyy Islandersiin Philadelphia Flyersista, jossa hän teki viime kaudella 81 runkosarjaottelussa tehot 11+22=33. Filppula on pelannut Flyersin lisäksi NHL:ssä myös Tampa Bay Lightningin ja Detroit Red Wingsin riveissä. NHL-debyyttinsä kaudella 2005-2006 tehnyt Filppula on pelannut NHL:ssä yhteensä 876 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 168+295=463 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän on tehnyt 158 ottelussa tehot 25+57=82.

Jesperi Kotkaniemelle tulokassopimus Montreal Canadiensiin

Juhannuksena NHL:n varaustilaisuudessa ykköskierroksen kolmantena pelaajana huudettu Jesperi Kotkaniemi on tehnyt kolmivuotisen tulokassopimuksen Montreal Canadiensin kanssa.

6. heinäkuuta 18-vuotta täyttävän Kotkaniemen tulokassopimus on arvoltaan 925 000 dollaria eli lähes 800 000 euroa vuodessa. AHL:ssä pelatessaan Kotkaniemen tulot putoavat 70 000 dollariin eli noin 60 000 euroon kaudessa.

Canadiens varasi Kotkaniemen ensimmäisen kierroksen kolmantena pelaajana. Viime kaudella liigadebyyttinsä Porin Ässien paidassa tehnyt keskushyökkääjä teki 57 runkosarjaottelussa tehot 10+19=29. Kotkaniemi kuului huhtikuussa Venäjällä pelatussa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa maailmanmestaruuden voittaneiden Pikkuleijonien avainpelaajiin.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.