KooKoolle viisi uutta pelaajaa – katso sopimuspelaajien lista

Jääkiekko | KooKoolle viisi uutta pelaajaa – katso sopimuspelaajien lista - KooKoo on tehnyt pelaajasopimukset yhden maalivahdin ja neljän hyökkääjän kanssa tulevalle kaudelle 2020-21. Uusia KooKoo-kasvoja ovat Victor Brattström, Aleksi Ainali, Teemu Engberg, Ahti Oksanen ja Samuli Ratinen.
Kuva: KooKoo / www.kookoo.fi

KooKoo on tehnyt pelaajasopimukset yhden maalivahdin ja neljän hyökkääjän kanssa tulevalle kaudelle 2020-21. Uusia KooKoo-kasvoja ovat Victor Brattström, Aleksi Ainali, Teemu Engberg, Ahti Oksanen ja Samuli Ratinen.

– Haluamme Kouvolaan kilpailuhenkisiä, voitontahtoisia ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Kaikki nämä viisi pelaajaa ovat tällaisia, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuran tiedotteessa.

– Meillä on jo entuudestaan jatkavista pelaajista vahva runko, johon etsimme täsmävahvistuksia. Kaikki uudet pelaajat ovat nälkäisiä urheilemaan, halukkaita kehittymään ja valmiina tekemään kaikkensa KooKoon menestyksen eteen.

* * *

Ruotsalainen Victor Brattström, 23, muodostaa tulevalla Liiga-kaudella KooKoon maalivahtitandemin yhdessä Oskari Salmisen kanssa. Brattström on pelannut viimeiset neljä kautta Timrån organisaatiossa. Viime kaudella maalivahti torjui Allsvenskanissa 45 ottelua torjuntaprosentilla 91,4%.

Brattström pelasi toissa kaudella Timråssa Henrik Haukelandin aisaparina. Maalivahti on myös Erik Karlssonin ja Vilmos Gallón entinen joukkuekaveri Timråsta.

– Victor on isokokoinen ja fyysinen maalivahti. Hän on teknisesti hyvä ja nopea maalivahti, joka hakee hyvin kiekkoja maskista, KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen analysoi.

* * *

Aleksi Ainali, 24, siirtyy KooKoohon Sportista, jota hyökkääjä on edustanut kolme ja puoli edellistä kautta. Monipuolinen hyökkääjä on tehnyt 189 ottelussa pisteet 35+64=99.

– Aleksin vahvuudet ovat pelintekemisessä ja yleensäkin kiekollisessa pelaamisessa. Hänellä on erittäin hyvä pelikäsitys ja hän on hyvä suojaamaan kiekkoa, sanoo KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.

– Lisäksi Aleksi on hyvä aloittaja ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

* * *

20-vuotias Teemu Engberg on pelannut viisi edellistä kautta HIFK:ssa. Viimeisten kolmen kauden aikana laitahyökkääjä on pelannut Liigassa yhteensä 87 ottelua pistein 7+4=11. Engberg oli toissa kaudella voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

– Teemu on todella lahjakas ja erittäin luisteluvoimainen kahden suunnan pelaaja. Meillä hän saa hyvän mahdollisuuden murtautua vakiokokoonpanon Liiga-pelaajaksi, päävalmentaja Ahokas sanoo.

* * *

Ahti Oksanen teki päättyneellä kaudella KHL:ssä Jokerien paidassa 50 ottelussa pisteet 7+8=15. Ennen Jokerit-pestiään 27-vuotias laitahyökkääjä teki SaiPassa kahdella kaudella yhteensä 30 maalia ja 57 pistettä.

– Ahdin kohdalla puhutaan erittäin mielenkiintoisesta pelaajasta. Hän pelasi junnuvuodet pakkina, mutta on nykyisin hyökkääjä. Läpimurto ihan huipulle on vielä tekemättä, mutta ensi kaudella se on mahdollista tehdä, Ahokas arvioi.

– Ahti osaa tehdä maaleja. Hänellä on erittäin hyvä laukaus ja hän tekee kiekolla järkeviä ratkaisuja. Hänestä on paljon iloa ylivoimapelaamiseemme.

* * *

Laitahyökkääjä Samuli Ratinen siirtyy KooKoohon JYPistä. 21-vuotias laitahyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella JYPissä 58 ottelua pistein 4+9=13. Kaudella 2017–18 Ratinen pelasi osan kaudesta lainalla Mestiksen KeuPa HT:ssä ja juhli keväällä sarjan mestaruutta.

– Samuli on todella kova kamppailija ja erittäin hyvä yleispelaaja. Hän on illasta toiseen tasainen suorittaja, jolla on myös potentiaalia tehdä pisteidenkin valossa parempaa tulosta.

* * *

KooKoon sopimuspelaajat 2020-21
Tilanne 23.3.2020

Maalivahdit
Victor Brattström (2021)
Oskari Salminen (2021)

Puolustajat
Martin Berger (2021)
Alexander Bonsaksen (2022)
Oskari Manninen (2021)
Arttu Pelli (2021)
Juho Rautanen (2021)
Peetro Seppälä (2022)

Hyökkääjät
Aleksi Ainali (2022)
Teemu Engberg (2022)
Jere Friberg (2021)
Vilmos Galló (2021)
Erik Karlsson (2021)
Kimi Koivisto (2021)
Joonas Oden (2021)
Kasperi Ojantakanen (2022)
Ahti Oksanen (2021)
Kyle Platzer (2021)
Samuli Ratinen (2022)
Kim Strömberg (2022)
Toni Suuronen (2021)

Tuoreimmat

Lue myös nämä