Kova kaappaus: Tanskan juniorimaajoukkueissa pelannut laitahyökkääjä siirtyy HIFK:hon

Jalkapallo | Kova kaappaus: Tanskan juniorimaajoukkueissa pelannut laitahyökkääjä siirtyy HIFK:hon - Ykkösen kärjessä oleva Helsingin IFK on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen 22-vuotiaan tanskalaisen laitahyökkääjän Casper Olesenin kanssa.
Kuva: hifkfotboll.fi

Ykkösen kärjessä oleva Helsingin IFK on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen 22-vuotiaan tanskalaisen laitahyökkääjän Casper Olesenin kanssa.

Olesen on viimeksi pelannut Tanskan pääsarjaseura SønderjyskEssä. Olesen debytoi Tanskan liigassa 19-vuotiaana ja ehti pelata kaudella 2016-2017 viisi liigaottelua ja yhden Eurooppa-liigan karsintaottelun, ennen kuin hän mursi jalkansa ja joutui sen takia vuodeksi pois pelikentiltä.

Viime kaudella Olesen pelasi Sønderjysken riveissä viisi ottelua Tanskan liigassa. Olesen on tuttu kasvo myös Tanskan juniorimaajoukkueissa. Hän on edustanut Tanskaa neljässä eri ikäluokassa ja tehnyt 21 ottelussa viisi maalia.

– On tosi kivaa olla täällä. Odotan innolla, että pääsen joukkueeseen mukaan. Ehdin nähdä vähän kaupunkia kun olin täällä yhden viikonlopun alkukuusta ja treenasin yhdessä joukkueen kanssa. Pääsin myös näkemään hieman kannattajakulttuuria lauantain ottelussa ja olen todella innoissani siitä, että saan mahdollisuuden näyttää mitä osaan, Olesen sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on tyytyväinen hankintaan jonka prosessi aloitettiin jo jonkin aikaa sitten. Hän uskoo, että Olesen on hyvä vahvistus joukkueeseen.

– Casper tuo joukkueeseen erityisesti taitoa ja nopeutta sekä uuden vaihtoehdon valmennukselle hyökkäyspelaamiseen. Kyseessä on pelaaja, jonka saaminen suomalaiseen seuraan on poikkeuksellista. Haluankin välittää kiitokset tahoille, jotka mahdollistivat siirron onnistumisen, Lönnström sanoo.

– Haimme hyökkäykseen pelaajaa, jolla olisi pallollista erityisosaamista maalintekoalueella, mutta myös samanlainen visio tulevasta kuin IFK:lla. Olesenilla on kokemusta Tanskan nuorisomaajoukkueista, Superliigasta ja Eurooppa-liigan karsinnasta, joten toivottavasti tästä on apua myös meidän tiukoissa syyskierroksen otteluissa, jatkoi Lönnström.

Olesen saapui Suomeen perjantaina ja seurasi katsomosta, kun HIFK pelasi EIF:n kanssa 1-1 tasapelin viime lauantaina. Olesen on HIFK:n mukana jo perjantaina, kun Ykköstä johtava helsinkiläisseura kohtaa kotikentällään JJK:n.

Lähde: HIFK:n verkkosivut

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.