Kuopion Palloseuran 16-vuotias huippulupaus Tony Miettinen siirtyy Tanskaan

Jalkapallo | Kuopion Palloseuran 16-vuotias huippulupaus Tony Miettinen siirtyy Tanskaan - 16-vuotias Siilinjärven Palloseuran kasvatti Tony Miettinen siirtyy Tanskan liigassa pelaavan FC Nordsjällandin organisaatioon.

16-vuotias Siilinjärven Palloseuran kasvatti Tony Miettinen siirtyy Tanskan liigassa pelaavan FC Nordsjällandin organisaatioon.

Kuopion Palloseura ja tanskalainen liigaseura FC Nordsjälland ovat päässeet sopimukseen puolustaja Tony Miettisen (16) pelaajasiirrosta. Miettinen siirtyy pysyvästi tanskalaisseuraan, joka maksaa merkittävän siirtokorvauksen Kuopion Palloseuralle. Puolustaja matkusti Tanskaan alkuviikosta ja läpäisi lääkärintarkastuksen hyväksytysti päästen liittymään uuden seuransa riveihin.

Poikkeuksellisen lahjakas oman ikäluokkansa huippulupaus

Miettinen on poikkeuksellinen lupaus, jonka taidot on tiedetty Kuopion Palloseurassa jo pitkään. Puolustaja nostettiin ensimmäisen kerran aikuisten edustusjoukkueen harjoitusryhmään jo kaudella 2018, kun hänellä oli ikää vasta 15 vuotta. Puolustaja ei ehtinyt tekemään edustusjoukkueessa virallista debyyttiään, mutta on pelannut aikuisten pelejä yhteensä 19 ottelua Kakkosessa farmiseura KuFu:n riveissä.

Miettinen on kuulunut Suomen nuorisomaajoukkueen vakiokasvoihin ja Siilinjärveltä lähtöisin oleva puolustaja on toiminut myös ikäkausimaajoukkueidensa kapteenina. Maaotteluita on kertynyt jo yhteensä 22 kappaletta (1 U15, 6 U16, 13 U17, 2 U18) ja tällä hetkellä Miettinen pelaa vuotta vanhempien kanssa U18-maajoukkueessa.

Osoitus Kuopion Palloseuran vahvasta juniorityöstä

KuPS-lupauksen hyvät otteet niin seura- kuin maajoukkueessa on huomattu myös maailmalla ja puolustaja on käynyt testileireillä useissa eurooppalaisissa akatemioissa. Marraskuussa 2017 Tony oli muun muassa Liverpool FC:n mukana akatemiajoukkueen turnausmatkalla ja tänä kesänä hän kävi Leeds Unitedin harjoitusleirillä. Siirto Tanskaan on hyvä ratkaisu urakehityksen tässä vaiheessa.

”Olemme tosi iloisia Tonyn puolesta siitä, että hän pääsee sinne minne on halunnut. Tony on kunnianhimoinen harjoittelija ja on aina ollut valmis uhraamaan itsensä kehittymisen eteen ollen halukas oppimaan uutta. Nyt kova työnteko jatkuu Tanskassa. Toivotaan, että hän lyö itsensä läpi seuran edustusjoukkueessa mahdollisimman pian. Seura sai nyt erittäin lupaavan puolustajan”, Kuopion Palloseuran talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskanen toteaa.

Lähde: KuPS.fi

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.