Liiga valmistautuu uuden kauden aloitukseen syyskuussa

Jääkiekko | Liiga valmistautuu uuden kauden aloitukseen syyskuussa - Liiga ja Liiga-seurat ovat tiiviissä yhteistyössä rakentaneet sarjaohjelmaa kaudelle 2020–21. Suunnittelun lähtökohtana on pelata täysi 60 ottelun runkosarja.

Liiga ja Liiga-seurat ovat tiiviissä yhteistyössä rakentaneet sarjaohjelmaa kaudelle 2020–21. Suunnittelun lähtökohtana on pelata täysi 60 ottelun runkosarja. Tämä on todettu taloudellisesti keskeisen tärkeäksi asiaksi kaikille osapuolille.

Tavoitteena on aloittaa runkosarja normaaliin tapaan syyskuun puolivälissä. Mikäli Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) vahvistaa kongressissaan 10.6. siirtävänsä kevään 2021 MM-kisojen alkua, Liigan playoffs-otteluiden viimeiset mahdolliset pelipäivät vastaavasti siirtyvät myöhemmäksi. IIHF:n päätöksen myötä harkitaan Liiga-kauden aloituksen siirtämistä joko syyskuun viimeiselle viikolle tai vasta lokakuun alkuun.

Suunnittelu tulevan kauden ottelutapahtumien osalta on myös käynnissä. Turvallisuuden takaaminen niin katsojille, pelaajille kuin muulle henkilökunnalle on ensiarvoisen tärkeää. Ottelutapahtumissa tullaan ottamaan käyttöön erityisjärjestelyitä yleisön, joukkueiden ja henkilökunnan liikkumisen osalta. Hygieniaan tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota.

– Olemme jatkuvassa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä Liiga-seurojen lääkärien kanssa. Haluamme varmistaa, että kauden alkaessa kaikilla osapuolilla on sekä riittävä tieto että selkeät toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo.

Liiga ja Liiga-seurat varautuvat kuitenkin poikkeuksellisen ja vaikeasti ennustettavan tilanteen jatkumiseen kesän yli. Täyden runkosarjan pelaaminen voi tilanteen muuttuessa ennen kauden alkua tai sen aikana vaatia toimenpiteitä sarjakauden tiivistämiseksi tai sarjan päättymisen siirtämiseksi. Ääritapauksessa myös playoffs-sarjojen pelaamista lyhyempinä voidaan joutua harkitsemaan.

Lisäksi on mahdollista, että Liiga-areenoilla on kauden aikana käytettävissä vain osa yleisökapasiteetista. Mahdolliset ottelumäärien pienentämiset sekä yleisömäärärajoitukset aiheuttavat suuria haasteita seurojen tulonmuodostukselle. Tästä syystä näitä toimenpiteitä pyritään kaikin keinoin välttämään. Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, seurojen on eri tavoin sopeutettava myös kulujaan.

Liiga seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviissä yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa ja tiedottaa mahdollisista muutoksista tarvittaessa.

Lähde: Liiga.fi

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.