Bayern München voitti Mestarien liigan ja teki jalkapallohistoriaa

FC Bayern München on miesten jalkapallon Mestarien liigan voittaja kaudella 2019-2020. Bayern kukisti sunnuntaina Lissabonissa pelatussa loppuottelussa Paris Saint-Germainin 1–0. Bayernin voittomaalin puski toisella puoliajalla Kingsley Coman.

Bayern kirjoitti samalla jalkapallohistoriaa, sillä saksalaisseurasta tuli ensimmäinen seura, joka on voittanut yhden kauden aikana kaikki ottelunsa Mestarien liigassa. Bayern voitti tällä kaudella kaikki 11 Mestarien liiga -otteluaan. Mestarien liigaa tai sitä edeltänyttä Euroopan cupia on pelattu kaudesta 1955–56 lähtien.

Bayernilla on nyt yhteensä kuusi Mestarien liigan tai Euroopan cupin mestaruutta. Aiemmat mestaruutensa Bayern on ottanut vuosina 1974, 1975, 1976, 2001 ja 2013.

Katso loppuottelun huippuhetket.

Bayern Münchenin kausi oli todellista ilotulitusta, sillä se voitti tällä kaudella seurahistoriansa toisen triplan: Mestarien liigan lisäksi Saksan mestaruuden ja Saksan cupin. Edellisen kerran vastaava tripla on nähty jalkapallossa viisi vuotta sitten, kun Barcelona juhli Espanjan liigan, cupin ja Mestarien liigan voittoja.

PSG pelasi ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Mestarien liigan finaalissa. Ranskalainen joukkue on juhlinut edellisen kerran Mestarien liigan voittoa sarjan avauskaudella 1992-93, kun Marseille vei mestaruuden.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

1 KOMMENTTI

  1. Kielipoliisista huomenta! Edes aloittelijatoimittaja ei käytä noin kömpelöä ilmaisua! Muistorikas?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.