Mika Lehtimäki Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajaksi

Suomen Olympiakomitea tiedottaa kotisivuillaan, että sen hallitus on valinnut Mika Lehtimäen uudeksi Huippu-urheiluyksikön johtajaksi 1.7.2018 alkaen. Johtajan tehtävä on määräaikainen seuraavat neljä vuotta. Huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävään haki yhteensä 47 henkilöä.

– Haimme tehtävään vankan huippu-urheilutaustan omaavaa henkilöä, joka nauttii laajojen urheilupiirien arvostusta. Meillä oli loppusuoralla useita hyviä ehdokkaita. Mika Lehtimäen valintaa puolsi erityisesti hänen pitkä ja monipuolinen kokemuksensa työskentelystä huippu-urheilun eri tehtävissä, Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio toteaa Olympiakomiten tiedotteessa.

– Mika tuntee laajasti huippu-urheilun eri toimijat, joten hänen on sujuvaa lähteä johtamaan suomalaista huippu-urheilua Mika Kojonkosken viitoittamalla tiellä, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen täydentää.

Mika Lehtimäki ehti jo ilmoittaa vetäytyvänsä hakuprosessista, mutta tarkentavien keskustelujen jälkeen hän koki tehtävänkuvan vastaavan odotuksiaan ja tuli takaisin mukaan prosessiin.

– Minun kutsumukseni on auttaa suomalaisia yksilöurheilijoita, joukkueita ja valmentajia menestymään. Huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävä on luoda tälle joukolle parempia toimintaedellytyksiä, laajassa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Näiden edellytysten luomisessa olemme vielä kansainvälisesti isosti takamatkalla, Lehtimäki toteaa.

– Olen viime viikkojen aikana saanut valtavan määrän yhteydenottoja urheilun ammattilaisilta. Kentän laaja tuki sekä Olympiakomitean johdon kanssa käydyt tarkentavat keskustelut vakuuttivat harkitsemaan uudelleen. Pitkän linjan valmentajana ja kymmeniä vuosia kentällä toimineena on kunniatehtävä päästä auttamaan tässä vastuullisessa roolissa.

51-vuotias Mika Lehtimäki on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Hän on aiemmin työskennellyt Huippu-urheiluyksikössä huippuvaiheen ohjelmajohtajana ja lajiryhmävastaavana. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Suomen Urheiluliitossa valmennuksen eri tehtävissä vuosina 1990-2005 sekä jalkapallon ja jääkiekon valmennustehtävissä 2005-2012.

Lähde: Mika Lehtimäki Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajaksi

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.