Mikä vaivaa Golden State Warriorsia? Viidesti putkeen finaaleissa – nyt NBA:n huonoin joukkue

Koripallo | Mikä vaivaa Golden State Warriorsia? Viidesti putkeen finaaleissa - nyt NBA:n huonoin joukkue - Golden State Warriors on viime vuosina yhdistetty vahvasti menestymiseen ja voittamiseen. Seura on esiintynyt viidesti putkeen NBA:n finaaleissa ja voittanut NBA:n mestaruuden vuosina 2015, 2017 ja 2018. Tällä hetkellä tilanne on täysin toinen, sillä Warriors on koko liigan huonoin joukkue.

Golden State Warriors on viime vuosina yhdistetty vahvasti menestymiseen ja voittamiseen. Seura on esiintynyt viidesti putkeen NBA:n finaaleissa ja voittanut NBA:n mestaruuden vuosina 2015, 2017 ja 2018. Tällä hetkellä tilanne on täysin toinen, sillä Warriors on koko liigan huonoin joukkue.

GSW:n kausi on ollut surkuhupaisan kehno, sillä 62 ottelun jälkeen rekordi on 14 voittoa ja 48 tappiota. Vuoden 2020 puolella GSW on pelannut 28 peliä, joista se on voittanut ainoastaan viisi. Vuodenvaihteen tienoilta lähti käyntiin peräti 10 ottelun tappioputki, joka katkesi Orlando Magicia vastaan tammikuun 19. päivänä.

Syyt surkeaan kauteen on helppo löytää. Supertähti Kevin Durant siirtyi kesällä Brooklyn Netsiin ja tärkeä konkari Andre Iguodala lähti Memphisiin. Näitä kahta menetystä merkittävämpi seikka on ollut loukkaantumiset eliittitason pelaajille.

Koripallohistorian parhaimpiin heittäjiin kuuluva ”Splash Brothers”-kaksikko Steph Curry ja Klay Thompson ovat missanneet käytännössä koko kauden. Curry on ollut sivussa 58 ottelusta kun Thompson puolestaan ei pue tällä kaudella ollenkaan.

Warriors uutisoi Twitter-tilillään Curryn palaavan kokoonpanoon rannevammansa jäljiltä ensi yönä, kun vastaan asettuu viime kesän finaalivastustaja Toronto Raptors.

Hienoa Curryn paluun lisäksi on seurajohdon luotto päävalmentaja Steve Kerriin. Kolme mestaruutta viiden vuoden sisään on antanut entiselle kolmoslingolle työrauhan, vaikka tämä kausi on mennyt täysin penkin alle.

Nähtäväksi jää minkälainen efekti Curryn paluulla on loppukauteen. Ainakin uusi hankinta, ex-ykkösvaraus Andrew Wiggins pääsee hiomaan yhteispeliä kahdesti liigan MVP:ksi valitun Curryn kanssa.

Viime kauden finalistit Warriors ja Toronto Raptors iskevät yhteen huomenna aamulla klo 5:30 Suomen aikaa.

Tuoreimmat

Lue myös nämä