Mika Väyrynen lopettaa pelaajauransa – tähtää huippuvalmentajaksi

Upean pelaajauran kansainvälisillä kentillä luonut keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen päättää uransa huippujalkapalloilijana. Väyrynen, 36, ilmoitti päätöksestään Palloliiton verkkosivuilla.

– Mietin päätöstä oikeastaan vuoden päivät. Koin, että nyt on hyvä hetki, Väyrynen perusteli päätöstään Palloliiton nettisivujen videohaastattelussa.

63 A-maaottelua pelannut Väyrynen haluaa seuraavaksi olla huippuvalmentaja. Hänet on valittu tammikuussa 2018 alkavaan Uefan A-valmentajakoulutukseen.

– Olen päättänyt, että haluan valmentaa. Kävin (valmentamisen) B-kurssin muutama vuosi sitten, kun polveni oli rikki. Tavoitteeni ovat korkealla. Haluan olla hirveän hyvä kaikessa, mihin ryhdyn. Minuun on tarttunut ideoita peliuran ajalta, joita haluan toteuttaa, Väyrynen paljasti.

Urallaan 62 A-maaottelua pelannut Väyrynen ehti luoda upean pelaajauran ulkomailla. Väyrynen pelasi urallaan kymmenen kautta Hollannin pääsarjassa PSV Eindhovenin ja SC Heerenveenin riveissä. Palkintokaappiin tarttui kolme Hollannin mestaruutta sekä kaksi Hollannin cupin voittoa. Lisäksi Väyrynen ehti edustaa Englannin kentillä Leeds Unitedia ja Pohjois-Amerikan MLS:ssä pelaavaa Los Angeles Galaxya.

Veikkausliigassa Väyrynen pelasi FC Lahdessa, Jokereissa, HJK:ssa sekä kaksi viimeistä kauttaan HIFK:ssa.

– Ehkä parhaat ystävyyssuhteet ovat tulleet maajoukkueesta. Petri Pasasen kanssa vietettiin monta vuotta maajoukkueessa, oltiin leireillä aina kimpassa. Hänestä on tullut loistava ystävä minulle.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.