Miska Humaloja ja Juuso Mäenpää siirtyvät KalPaan

Jääkiekko | Miska Humaloja ja Juuso Mäenpää siirtyvät KalPaan - KalPa on tehnyt pelaajasopimukset Miska Humalojan ja Juuso Mäenpään kanssa. Joukkueen urheilutoimenjohtajaksi on nimitetty kuopiolaisille tuttu Anssi Laine. Lisäksi Balazs Sebok, Tuomas Vartiainen ja Otto Huttunen jatkavat seurassa.

KalPa on tehnyt pelaajasopimukset Miska Humalojan ja Juuso Mäenpään kanssa. Joukkueen urheilutoimenjohtajaksi on nimitetty kuopiolaisille tuttu Anssi Laine. Lisäksi Balazs Sebok, Tuomas Vartiainen ja Otto Huttunen jatkavat seurassa.

28-vuotias Miska Humaloja siirtyy KalPaan Kärpistä vuoden mittaisella sopimuksella. Humaloja on pelannut Liigassa viidellä kaudella yhteensä 230 ottelua pistein 24+26=50. Hän on kevään 2018 Suomen mestari ja saavuttanut lisäksi SM-hopeaa ja -pronssia.

– Humaloja tulee voittavasta kulttuurista ja on tottunut menestymään. Miska on vahva kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan useissa eri rooleissa. Lisäksi hän on vahva aloittaja ja hyvä vääntäjä niin maalin edustalla kuin kulmissa, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kertoo joukkueen tiedotteessa.

* * *

17-vuotias keskushyökkääjä Juuso Mäenpää siirtyy Kuopioon Jokerien paidasta. Päättyneellä kaudella hän pelasi Nuorten SM-liigassa 52 ottelua pistein 12+37=49. Kauden päätteeksi hänet palkittiin Nuorten SM-liigan parhaalle tulokkaalle myönnettävällä Yrjö Hakala -palkinnolla. U18-maajoukkueessa Mäenpää pelasi tällä kaudella 17 ottelua pistein 7+7=14. Mäenpään sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta.

– Mäenpää on kulkenut koko maajoukkuepolun aina 18-vuotiaiden maajoukkueeseen saakka ja on samalla osoittanut, että pystyy pelaamaan voittavasti muita ikäluokkansa huippuja vastaan. Juuso pystyy pelaamaan pää ylhäällä nopeaa peliä ja tekemään kaukalossa voittavia ratkaisuja, ollen samalla tunnollinen pelaaja. Odotamme, että voi tehdä tulosta hyvinkin nopeasti myös Liigassa, KalPan urheilutoimenjohtaja Anssi Laine sanoo.

* * *

KalPan valmennus- ja johtoryhmä täydentyy, kun Anssi Laine palaa KalPaan ja aloittaa urheilutoimenjohtajan tehtävässä. 38-vuotias Laine tulee vastaamaan KalPa Hockey Oy:n urheilullisesta toiminnasta. Tehtäviin kuuluvat sekä KalPan Liiga-joukkueen että KalPan A-nuorten urheilutoiminnan johtaminen ja kehittäminen.

– Urheilujohtamisessa kiehtoo vastuu koko urheilutoiminnan johtamisesta aina A-nuorista Liigaan saakka. Pelaajien ja joukkueen kokoaminen on vain yksi osa työnkuvaa ja yksi isoimmista tavoitteistamme on parantaa entisestään koko organisaatiota ja pelaajapolkua junioreista aina Liiga-joukkueeseen saakka. Samalla pyritään tekemään pelaajista entistä valmiimpia kansainvälisiin kaukaloihin, Laine kertoo.

Jääkiekko | Miska Humaloja ja Juuso Mäenpää siirtyvät KalPaan - KalPa on tehnyt pelaajasopimukset Miska Humalojan ja Juuso Mäenpään kanssa. Joukkueen urheilutoimenjohtajaksi on nimitetty kuopiolaisille tuttu Anssi Laine. Lisäksi Balazs Sebok, Tuomas Vartiainen ja Otto Huttunen jatkavat seurassa.

KalPan sopimuspelaajat 2020-21
Tilanne 25.3.2020

Maalivahdit
Eero Kilpeläinen (2021)
Samu Perhonen (2021)

Puolustajat
Otto Huttunen (2021)
Lasse Lappalainen (2022)
Atte Lehikoinen (2022)
Kim Nousiainen (2021)
Joona Riekkinen (2021)
Mikael Seppälä (2021)

Hyökkääjät
Leevi Aaltonen (2022)
Miska Humaloja (2021)
Severi Immonen (2021)
Tommi Jokinen (2021)
Kai Kantola (2021)
Aleksi Klemetti (2021)
Henri Knuutinen (2021)
Benjamin Korhonen (2022)
Rasmus Kuiri (2022)
Juuso Könönen (2022)
Juuso Mäenpää (2023)
Miikka Pitkänen (2021)
Alexander Ruuttu (2021)
Balázs Sebők (2021)
Pekka Suhonen (2021)
Tuomas Vartiainen (2021)

Tuoreimmat

Lue myös nämä