MTV ja Yle hankkivat miesten jalkapallon MM-kilpailujen 2026 esitysoikeudet

Jalkapallo | MTV ja Yle hankkivat miesten jalkapallon MM-kilpailujen 2026 esitysoikeudet - Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaupallinen tv-yhtiö ja Yle hankkivat suurten urheilutapahtumien tv-oikeuksia yhdessä.

MTV ja Yle ovat hankkineet Fifan miesten jalkapallon MM-kisojen 2026 esitysoikeudet. Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kaupallinen tv-yhtiö ja Yle hankkivat suurten urheilutapahtumien tv-oikeuksia yhdessä.

Kesä-heinäkuussa 2026 pelattavat miesten jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon yhteisponnistuksena. Myös turnausformaatti uudistuu, kun lohkovaiheessa pelaa aiemman 32 maan sijaan 48 joukkuetta. Yhteensä luvassa on ennätykselliset 80 ottelua.

MTV ja Yle jakavat hulppean lähetysmäärän – molemmat esittävät 40 ottelua.

”Tämä on historiallinen yhteistyö Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön ja Yleisradion välillä. MTV:llä on yli 30 vuoden vankka kokemus maailman kovimpien urheilusarjojen tv-tuotannosta. On fantastista, että voimme Ylen kanssa yhdistää molempien vahvan osaamisen, asiantuntemuksen ja teknologian. Tuomme yhdessä suomalaisille ennennäkemättömät jalkapallon MM-kisat 2026″, MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen hehkuttaa.

“MTV on meille tuttu ja luotettava kumppani, ja on hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä näin upean urheilukisan merkeissä. Muissa Pohjoismaissa yleisradioyhtiöiden ja kaupallisen median urheilutapahtumien yhteishankinta on vakiintuneempi käytäntö. Kivaa päästä tekemään sitä myös Suomessa”, sanoo Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Neljän vuoden välein järjestettävät miesten jalkapallon MM-kilpailut ovat yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista. MTV esittää ottelulähetyksiä sekä MTV3-kanavalla että C More -suoratoistopalvelussa.

Miesten MM-kisojen lisäksi MTV ja Yle sopivat myös alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden miesten ja naisten jalkapallon MM-kisojen, sekä beach-jalkapallon ja futsalin MM-kisojen esitysoikeuksista vuosille 2023–2025.

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.