Naiset pukeutuivat miehiksi päästäkseen jalkapallo-otteluun Iranissa

Jalkapallo | Naiset pukeutuivat miehiksi päästäkseen jalkapallo-otteluun Iranissa - Iranissa miehet ja naiset eivät saa katsella urheilukilpailuja yhdessä. Tämä ei estänyt intohimoisia naiskannattajia pääsemästä katsomaan suosikkijoukkueensa ottelua.

Iranissa miehet ja naiset eivät saa katsella urheilukilpailuja yhdessä. Tämä ei estänyt intohimoisia naiskannattajia pääsemästä katsomaan suosikkijoukkueensa ottelua.

Iranin suurimman ja menestyneimmän jalkapalloseura Persepoliksen naispuoliset kannattajat pukeutuivat tekopartoihin ja peruukkeihin, jotta he pääsisivät katsomaan Persepoliksen ottelua Sepidroodia vastaan.

Naiskannattajien ryhmä oli ottanut internetistä selvää, miten muuntautua mieheksi. Livahtaminen stadionille sujui helposti.

– Menimme kahden tarkistuspisteen läpi ryhmänä ja yksikään järjestyshenkilö ei huomannut mitään. Kun istuimme paikoillemme, kaikki tajusivat heti, että olemme naisia, yksi sisälle päässeistä naisista kertoi uutistoimisto Reutersille.

Iranissa naisten meneminen urheilutapahtumiin on käytännössä kielletty. Maaliskuussa lähes 40 naista pidätettiin, kun he yrittivät mennä katsomaan jalkapallo-ottelua.

– Kukaan ei käyttäytynyt epäkunnioittavasti vaan ihmiset tulivat ottamaan kanssamme selfieitä. Aiomme jatkaa tätä niin pitkään, että meidät päästetään virallisesti urheilutapahtumiin. Joko parran kanssa tai ilman.

Iranilaisten naisten annettiin tulla katsomaan helmikuussa koripallo-ottelua, mutta heidän oli istuttava erikseen naisille varatussa katsomossa. Vuonna 2015 Iranilaiset protestoivat kotimaatansa kohtaan isoin lakanoin Ruotsin Solnassa pelatussa jalkapallo-ottelussa Ruotsia vastaan.

Naisten oikeudet Iranissa ovat suoraan sanottuna naurettavat ja olemattomat. Iranin perustuslain mukaan naisen elämä vastaa puolta miehen elämästä. Esimerkiksi naisen tappamisesta saa puolta pienemmän rangaistuksen kuin miehen tappamisesta.

Hulluudesta kertoo jotain myös se, että mies saa ottaa neljä vaimoa, mutta nainen saa ottaa vain yhden puolison.

 

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.