NHL-komissaari Gary Bettman: ”NHL tulee vielä takaisin Helsinkiin”

Jääkiekko | NHL-komissaari Gary Bettman:

Helsingissä pelattiin viime viikolla kaksi NHL-ottelua, kun Winnipeg Jets ja Florida Panthers iskivät yhteen Hartwall Arenalla torstaina ja perjantaina. Tapahtumalle riitti kysyntää, sillä molemmat ottelut myytiin loppuun alle viidessä minuutissa.

Isoimpina vetonauloina lipunmyynnin kannalta toimivat Winnipegin Patrik Laine sekä Floridan kapteeni Aleksander Barkov. Floridan riveissä nähtiin myös hyökkääjä Juho Lammikko.

Winnipeg voitti torstaina pelatun ottelun maalein 4–2. Suomalaisyleisö sai varmasti rahoilleen vastinella, sillä Patrik Laine teki ottelussa hattutempun. Laine onnistui myös perjantaina maalinteossa Floridan 4–2 voittoon päättyneessä ottelussa.

NHL:n komissaari Gary Bettman vieraili perjantaina pelatun toisen ottelun jälkeen molemmat ottelut televisioineen Viasatin studiossa. Bettmanin mukaan NHL tiesi jo Global Series -tapahtuman suunnitteluvaiheessa, että NHL:n saapuminen Helsinkiin olisi menestys.

– Tunnelma oli mahtava. Yleisö oli hyvin mukana ja pelaajat viihtyivät. Olemme todella kiitollisia kannattajille. Bettman kiitteli.

Bettman kertoi NHL:n palaavan vielä Suomeen tulevina vuosina. Tarkkaa aikamäärettä hän ei osannut sanoa. Rivien välistä pystyi poimimaan, että jos ei vielä ensi kaudella, niin kenties seuraavana.

– NHL tulee vielä takaisin Helsinkiin parin vuoden sisällä, Bettman lupasi.

Ennen Suomessa pelattuja otteluita NHL:ää on pelattu tällä kaudella Euroopassa myös Ruotsissa ja Prahassa. Lisäksi ennen kauden alkua NHL:n harjoitusotteluita pelattiin Kiinassa, Sveitsissä ja Saksassa.

Suomessa pelattiin NHL:ää edellisen kerran ennen Jetsin ja Panthersin välisiä otteluita lokakuussa 2011. Yhteensä Suomessa on pelattu 2000-luvulla seitsemän NHL-ottelua.

Bettman keskusteli Viasatin studiossa myös tulevasta World Cupista. Katso koko haastattelu Viafreen sivuilta.

Bettman totesi aikaisemmin tällä viikolla, että NHL-pelaajien osallistuminen vuoden 2022 olympialaisiin Pekingissä näyttää hankalalta.

– NHL-joukkueiden ja niiden omistajien kanta on sama kuin ennen Pyeongchangia, eli että olympialaiset ovat hirvittävän häiritseviä meidän kaudellemme, Bettman sanoi.

Katso torstaina ja perjantaina Helsingissä pelattujen otteluiden maalikoosteet alta.

Winnipeg – Florida 4-2

Florida – Winnipeg 4-2

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.