NHL:ssä pelannut Andrew Gordon lainasopimuksella Lukkoon

Jääkiekko | NHL:ssä pelannut Andrew Gordon lainasopimuksella Lukkoon - Rauman Lukko lainaa kanadalaishyökkääjä Andrew Gordonin SHL-seura Linköping HC:sta. Laina kestää syyskuun 2018 loppuun asti.

Rauman Lukko lainaa kanadalaishyökkääjä Andrew Gordonin SHL-seura Linköping HC:sta. Laina kestää syyskuun 2018 loppuun asti.

– Kyseessä on kovan luokan ammattipelaaja, joka on aina huippukunnossa. Hän on sähäkkä ja työteliäs kokonaisvaltainen kiekkoilija, joka on hyvä syöttämään ja tekemään maaleja, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo Lukon verkkosivuilla.

32-vuotias Gordon on edustanut Linköpingiä viimeiset kolme kautta. Hän solmi seuran kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen viime toukokuussa. Gordon palaa Lukko-lainan päätyttyä takaisin Linköpingiin.

182-senttinen ja 88-kiloinen laitahyökkääjä on pelannut ruotsalaisseuran riveissä 149 ottelua ja viimeistellyt niissä tehopisteet 42+52=94. Pudotuspelejä on kertynyt 17 ja niissä yhteispisteet 5+7=12. Hän oli viime kaudella joukkueensa paras maalintekijä 16 osumallaan.

Aiemmin urallaan Gordon on pelannut NHL:ssä Washington Capitalsin, Anaheim Ducksin ja Vancouver Canucksin riveissä. Yhteensä 55 ottelussa oikealta laukova hyökkääjä on kirjauttanut kolme maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

AHL:ssa Gordon on pelannut yhteensä 501 ottelua ja tehnyt niissä 366 tehopistettä (167+199).

Lukko hankki aiemmin tällä viikolla kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazion 1+1 -vuotisella sopimuksella. Sahlstedt sanoi tuolloin, että Lukon joukkue on lähtökohtaisesti valmis kauteen. Hän painottaa, että se on sitä edelleen.

– Joukkue oli ja on edelleen lähtökohtaisesti yhtä valmis kuin DeFazion hankinnan jälkeen. Meille avautui Linköpingin suunnalta tällainen mahdollisuus ja halusimme ilman muuta tarttua siihen. Saamme nyt ammattimiehen avuksemme erittäin haastavaan syyskuun ohjelmaan, jonka aikana pelaamme seitsemästä ottelusta viisi vieraissa. Kaiken lisäksi tämä on meidän kannaltamme taloudellisesti järkevä ratkaisu, Sahlstedt sanoo.

–  Tämänkaltainen toimiva yhteistyö kahden eurooppalaisessa huippusarjassa pelaavan joukkueen välillä on erittäin hieno asia. Samalla se avaa hyvän mahdollisuuden tehdä yhteistyötä mahdollisesti myös tulevaisuudessa.

Liiga-kausi alkaa kahden viikon kuluttua perjantaina 14.9. Lukko avaa kautensa kotona Kivikylän Areenalla Satakunnan paikallisottelulla Porin Ässiä vastaan.

Katso Andrew Gordonin uratilastot Eliteprospects.comissa täältä.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.