Norovirus tekee edelleen tuhoa Pyeongchangin talviolympialaisissa

Pyeongchang 2018 | Norovirus tekee edelleen tuhoa Pyeongchangin talviolympialaisissa - Jo lähes viikon verran Etelä-Korean Pyeongchangissa käynnissä olevia olympialaisia piinannut norovirus ei tunnu hellittävän. Kisajärjestäjät ilmoittivat maanantaina, että tartunnan saaneita on tullut jälleen lisää.

Jo lähes viikon verran Etelä-Korean Pyeongchangissa käynnissä olevia olympialaisia piinannut norovirus ei tunnu hellittävän. Kisajärjestäjät ilmoittivat maanantaina, että tartunnan saaneita on tullut jälleen lisää.

Uusia noroviruspotilaita oli tullut 19 ja tartunnan saaneita on nyt yhteensä 177. Heistä 68 sairastunutta ihmistä on päässyt jo pois sairaalasta ja palannut töihin.

Urheilijoihin norovirus ei ole ainakaan mediatietojen mukaan tarttunut. Kisajärjestäjät yrittävät tehdä kaikkensa, ettei vatsatautiepidemia leviä urheilijoihin.

Norovirus aiheuttaa voimakasta oksentelua ja ripulia. Tauti ilmenee voimakkaiden vatsakipujen ja usein myös kuumeen kanssa. Se myös tarttuu herkästi ihmisestä toiseen. Viruksen itämisaika on 12–48 tuntia. Oireet alkavat äkillisesti ja kestävät yleensä 1–3 vuorokautta.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.