Obed Malolo siirtyy liiganousija AC Ouluun

Veikkausliiga | Obed Malolo siirtyy liiganousija AC Ouluun - AC Oulu on tehnyt 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Obed Malolon kanssa. Helsingistä lähtöisin oleva Malolo siirtyy Ouluun Rovaniemen Palloseurasta.
Obed Malolo on pelannut Veikkausliigassa 84 ottelua. Kuva: AC Oulu / www.acoulu.fi

AC Oulu on tehnyt 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen keskikenttäpelaaja Obed Malolon kanssa. Helsingistä lähtöisin oleva Malolo siirtyy Ouluun Rovaniemen Palloseurasta.

23-vuotias Malolo on HJK:n junioriputken läpikäynyt pelimies, joka oli vakiokasvo myös Suomen juniorimaajoukkueissa. Hän teki debyytin Veikkausliigassa jo kaudella 2014 HJK:n paidassa ja kaikkinensa pelejä pääsarjatasolla on kertynyt jo 84 kappaletta. Maloloa on pidetty ikäluokkansa lupaavimpiin kuuluvana pelaajana ja hän on käynyt testileirillä ulkomailla mm. Brittein saarilla Aston Villan joukkueessa.

HJK:n edustusjoukkueessa Malolo pelasi kauteen 2016 asti kunnes siirtyi seuraavaksi kolmeksi vuodeksi SJK:n pelipaitaan. Seinäjoella Malolo koki harjoituksissa vakavan leikkaushoitoa vaatineen akillesjännevamman, ja näinpä kausi 2018 jäi käytännössä kokonaan väliin. Ahkera kuntoutus tuotti kuitenkin tulosta ja mies palasi pelikentille SJK:ssa jälleen seuraavalle kaudelle. Kuluneen vuoden Malolo pelasi Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseurassa.

Vasenjalkainen Malolo pystyy pelaamaan keskikentän keskustassa useita eri rooleja ja onpa hänet nähty HJK:ssa myös vasempana laitapakkina. Malololla on pallollista taitoa, mutta hän ei myöskään ujostele kaksinkamppailuissa vaan menee tilanteisiin agressiivisesti. Itse hän mainitsee olevansa parhaimmillaan box-to-box pelaajana.

Malolon taidot ja historia ovat hyvin AC Oulun päävalmentaja Jyrki Aholan tiedossa, sillä onhan “Jykä” vaikuttanut aiemmin pitkään HJK:n organisaatiossa.

– Obi tuo joukkueeseemme tarvittavaa liigakokemusta ja pitkän loukkaantumisen jälkeen uran suunta on hänellä ylöspäin. Oikein roolitettuna hänellä on mahdollisuus ottaa askel eteenpäin urallaan. Obi on erittäin työteliäs ja aktiivinen pelaaja, mikä sopii meidän ensi kauden juttuumme erinomaisesti, Ahola kommentoi AC Oulun tiedotteessa.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen odottaa Malololta vahvaa panosta keskikentälle.

– Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta, kokemusta Veikkausliigasta löytyy jo seitsemän kauden ajalta. Obed on keskikentän keskustan työteliäs ja periksiantamaton pelaaja, joka vasenjalkaisuutensa ja taitonsa ansiosta tuo meidän pelaamiseen uutta ulottuvuutta. Puolustussuuntaan hän ennakoi tilanteita hyvin eikä kaihda kaksinkamppailuihin menemistä. Olen tosi iloinen, että saimme hänet meidän riveihin, Heikkinen toteaa.

Lähde: AC Oulun tiedote

AC Oulun sopimustilanne:

Juhani Pennanen (2021)
Yann Fillion (2021+1)

Henrik Ölander (2021)
Ruxi (2021+1)

Miika Koskela (2022)
Joona Lohela (2023)


Anselmi Nurmela (2021)
Jere Kallinen (2021+1)
Diego Diz (2021+1)
Obed Malolo (2021+1)
Lasse Ikonen (2022)
Nestori Kekonen (2023)
Otso Liimatta (2023)

Aapo Heikkilä (2021)
Niklas Jokelainen (2021+1)
Severi Kähkönen (2022+1)
Samu Alanko (2022+1)

Tuoreimmat

162 ottelua NHL:ssä pelannut Joe Morrow siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrow’n kanssa. 28-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut urallaan 162 NHL-ottelua, 174 AHL-ottelua ja 22 KHL-ottelua.

Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021

Katso päivittyvästä artikkelista kaikki Veikkausliigan pelaajasiirrot kaudella 2020-2021.

Red Bull Läpimurto: Jakso 15 – Wisehockeyn älykiekkotilastot

Mitä älykiekkotilastoja Liiga-pelaajat seuraavat itse? ed Bull Läpimurto -dokumenttisarjan kolmannen kauden 15. jaksossa tutustutaan Wisehockeyn älykiekkotilastoihin.

Video: FC Barcelonan tiki-taka jalkapallo oli parhaimmillaan taidetta

FC Barcelona oli usean vuoden ajan maailman paras joukkue. Barcan pelaamista oli yksinkertaisesti maagista katsella, kun Lionel Messi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas ja keskikentän moottorina operoinut Xavi pitivät vastustajia pilkkanaan.

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.