Oskar Osala palaa Liigaan

Oulun Kärpät ja Oskar Osala ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. Viimeiset kymmenen kautta ulkomailla viettänyt hyökkääjä edusti viime kaudella KHL:n Metallurg Magnitogorskia. Omaehtoista vapaata jääkiekosta kuluvan syksyn ajan viettänyt Osala koki, että Oulu ja Kärpät on hänelle oikea paikka kehittymisen kannalta.

– Oulu on varmasti tällä hetkellä minulle paras paikka kehittyä koko maailmassa. Koen, että kukaan ei tunne mun peliä samalla tavalla kuin Mamba. Oli suuria kunnia, että näin hieno organisaatio halusi minut mukaan.

Kun pelihalut nousivat riittävän korkeiksi, päätös tulla Ouluun oli helppo. Päätös ei syntynyt sopimusten rahallisen arvon tai sarjan perusteella. Vaakakupissa painoivat enemmän oma arvomaailma, sekä halu kehittyä ja menestyä.

– Vähän alkoi pelaaminen jo kutkuttelemaan, ja Mamba otti yhteyttä ehkä viikko sen jälkeen kun aloitin työnhaun. Olin päättänyt, että tulevan kauden työpaikan valitsen oman arvomaailman perusteella. Päätin, että en tee päätöstä liigan tai sopimuksen euromäärän perusteella, vaan valitsen sellaisen paikan, jossa minun on hyvä olla sekä jäällä että sen ulkopuolella, Osala kertoo.

Syksyn ajan Osala on huolehtinut fysiikastaan omatoimisella harjoittelulla. Mieli on levännyt ja keho täynnä energiaa, kun työnteko alkaa Oulussa. Tinkimättömänä harjoittelijana tunnettu Osala haluaa kuitenkin olla kaukalossa täysin oma itsensä, kun hän pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa.

– Olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa, ja olen ollut nyt muutaman päivän tiiviimmin jäällä. Haluan kuitenkin olla omien standardieni mukaan huippukunnossa ennen kaukaloon hyppäämistä.

”Kansainvälisesti kokenut huippupelaaja”

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Osala on erinomainen lisä joukkueeseen. Pelitaitojen lisäksi hän toimii myös hyvänä esimerkkinä nuoremmille pelaajille harjoittelusta ja elämisestä pelin ulkopuolella.

– Oskar on kansainvälisesti kokenut huippupelaaja, joka tuo omalla osaamisellaan varmasti paljon joukkueeseen. Hän on esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella, sekä ennen kaikkea upea persoona. Hienoa saada hänet osaksi Oulun Kärppiä.

Osala liittyy Kärppien mukaan tänään maanantaina, ja kantaa Kärpissä numeroa 92.

OSKAR OSALA (s. 26.12.1987, Vaasa)

Vaasan Sportin junioreissa kiekko-oppinsa saanut Osala siirtyi kaudeksi 2005 – 2006 Kanadan Ontario Hockey Leagueen. Kahden Mississauga IceDogsissa vietetyn vuoden jälkeen Osala pelasi tähän asti ainoan Liiga-kautensa. Mies pelasi kaudella 2007 – 2008 Espoon Bluesin paidassa 53 ottelua tehopistein 18+17=35. Kauden jälkeen tie vei Pohjois-Amerikkaan.

NHL:ään kesällä 2006 varattu Osala vietti Pohjois-Amerikassa kolme kautta Washington Capitalsin ja Carolina Hurricanesin organisaatioissa. NHL-pelejä vyölle kertyi ainoastaan kolme kappaletta, mutta kausi 2008 – 2009 päättyi mestaruusjuhliin Capitalsin farmijoukkueen, Hershey Bearsin riveissä.

Edelliset viisi kautta mies on edustanut Metallurg Magnitogorskia, jossa palkintokaappiin kertyi kaksi mestaruutta. Kaudet 2013 – 2014 ja 2015 – 2016 päättyivät Gagarin Cupin nostoon. Viime kaudella Metallurg Magnitogorsk sijoittui KHL:n itäisessä konferenssissa viidenneksi, ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Avtomobilist kaatui voitoin 4-2. Tie nousi kuitenkin pystyyn jo toisella kierroksella, kun vastaan asettui tuleva mestari Ak Bars Kazan. Runkosarjassa pelaamassaan 55 ottelussa Osala iski tehopisteet 14+9=23. Yhdessätoista pudotuspeliottelussa syntyivät tehopisteet 3+3=6.

Lähde. Oulun Kärppien verkkosivut.

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.