Patrik Bartosak ja Rudolf Cerveny siirtyvät Pelicansiin

Jääkiekko | Patrik Bartosak ja Rudolf Cerveny siirtyvät Pelicansiin - Pelicans on tehnyt pelaajasopimukset hyökkääjä Rudolf Cervenyn ja maalivahti Patrik Bartosakin kanssa. Tshekkiläiskaksikko liittyy joukkueen vahvuuteen loppukesästä ja molempien sopimus kattaa ensi kauden.

Pelicans on tehnyt pelaajasopimukset hyökkääjä Rudolf Cervenyn ja maalivahti Patrik Bartosakin kanssa. Tshekkiläiskaksikko liittyy joukkueen vahvuuteen loppukesästä ja molempien sopimus kattaa ensi kauden.

Cerveny on 30-vuotias hyökkääjä, joka edusti viime kaudella Tshekin Extraligassa pelaavia HK Hradec Kralovea ja HC Kometo Brnoa. Yhteensä 36 ottelussa syntyi 6+11=17 tehopistettä. 182-senttisellä ja 85-kiloisella hyökkääjällä on kotimaansa lisäksi kokemusta WHL:stä, KHL:stä, SHL:stä sekä kansainvälisistä otteluista Tshekin maajoukkueen paidassa.

– Cerveny on monipuolinen, isokokoinen, hyvin liikkuva ja erittäin taitava hyökkäyssuunnan pelaaja. Mies on osoittanut pystyvänsä kansainväliselläkin tasolla tekemään tehoja ja on meille ennen kaikkea hyökkäystehojen kannalta erittäin tärkeä palanen ensi kaudella, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä luonnehtii seuran tiedotteessa.

Bartosak on 27-vuotias maalivahti, joka edusti viime kaudella Pelicansin CHL:ssä kohdannutta hallitsevaa Tshekin mestaria HC Ocelari Trineciä ja ruotsalaista MODO:ta. Bartosak on kuulunut jo vuosia Tshekin parhaisiin maalivahteihin. Kolmella viime kaudella mies on kirjannut nimiinsä muun muassa Tshekin pääsarjan torjuntatilaston ykkössijan ja edellisissä MM-kisoissa Bartosak toimi Tshekin maajoukkueen ykkösmaalivahtina.

Bartosak on torjunut kiekkoja urallaan Tshekin ja Ruotsin lisäksi viiden kauden aikana Pohjois-Amerikassa, mistä miehen palkintokaapissa on muistona AHL:n mestaruus.

– Olen erittäin iloinen ja innoissani mahdollisuudesta tulla pelaamaan Suomeen ja Pelicansiin. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta mahdollisimman korkealle. Sen eteen olen valmis tekemään kaikkeni, Bartosak kertoo.

– Bartosak on kansainvälisen tason huippumaalivahti, joka on huippuhankinta kotimaiseen Liigaan. Erittäin hyvä ja tasainen maalivahti, kenestä uskon meidän saavan todella vahvan selkärangan ensi kaudella, Niemelä kuvailee.

Katso tästä Liiga-seurojen sopimustilanteet kaudella 2020-2021

Tuoreimmat

Lue myös nämä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.